Στο πλευρό συνδικαλιστή του Έβρου αγρότες της Κρήτης

Στο πλευρό συνδικαλιστή του Έβρου αγρότες της Κρήτης

Τι αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση

Στο πλευρό του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου Έβρου τάσσονται σε κοινή τους δήλωση οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου και Αστερουσίων και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου με αφορμή την επιβολή προστίμου σε βάρος του για τη διοργάνωση συμβολικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν τα εξής:

"Το περασμένο Σάββατο επιβλήθηκε από το αστυνομικό τμήμα Δικαίων Έβρου πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου για διοργάνωση συμβολικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ενώ τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, σαν εγκληματίες, επειδή παλεύουμε για την επιβίωσή μας, για να μείνουμε στον τόπο μας, στα χωράφια μας. Η καταστολή δεν μας ξενίζει, βέβαια, αφού σε αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις οδηγούν οι νόμοι που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μαζί με τη σημερινή, έχτισαν ενάντια στα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας.

Το «σιωπητήριο» που θέλουν να επιβάλουν για να περνάνε χωρίς διαμαρτυρίες την αντιλαϊκή τους πολιτική δεν θα περάσει! Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση ότι με τέτοιες τρομοκρατικές ποινές δεν πρόκειται να μας φοβίσει, ούτε να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημά μας. Αντίθετα, πεισμώνουμε πιο πολύ να ριχτούμε στη μάχη με όλες τις δυνάμεις μας. Αυτοί που ποινικοποιούν τους αγώνες μας φοβούνται τη δράση μας, τρέμουν την οργάνωσή μας, τους αγώνες μας, τη συμπόρευση με το εργατικό κίνημα και αυτόν το φόβο τους θα τον κάνουμε πράξη.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ακυρώσει το πρόστιμο της ντροπής!"

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ