Στο πλευρό των κτηνοτρόφων το ΚΚΕ Ρεθύμνου

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων το ΚΚΕ Ρεθύμνου

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη

Η Τ.Ε. Ρεθύμνου του ΚΚΕ, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα  των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων που την Πέμπτη πραγματοποίησαν κινητοποίηση ενάντια στον αποκλεισμό παραγωγών από τις ενισχύσεις της κυβέρνησης. Κλιμάκιο του Κόμματος βρέθηκε στην προσυγκέντρωση που καλούσε ο  Κτηνοτροφικό Σύλλογος Ρεθύμνου, στα Τρία Μοναστήρια.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής "οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν την ένταξη στην ενίσχυση από το ποιοτικό παρακράτημα, για τους παραγωγούς κρέατος αλλά και για όλους τους  παραγωγούς γάλακτος. Η κυβέρνηση αντί να ενισχύει τους κτηνοτρόφους με βάση τον ζωικό τους κεφάλαιο χωρίς αλλές διατυπώσεις, εφαρμόζει μια διαδικασία, μέσω της οποίας οι ενισχύσεις οδηγούνται στα ταμεία των μεγάλων γαλακτοκομικών εταιρειών . Η ενίσχυση αυτή θα έδινε μία ανάσα στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους των οποίων  τα προϊόντα  πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, κάτω από το κόστος παραγωγής. Σε αυτά προστίθενται, και τα μεγάλα χρωστούμενα ποσά, καθώς υπάρχουν απλήρωτα προϊόντα ακόμα από τα Χριστούγεννα, απλήρωτο γάλα σε βάθος 8-9 μηνών. 

 

Καλούμε τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους, να οργανώσουν τον αγώνα τους, να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, που με συνέπεια στέκεται δίπλα τους,  στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για:

 
  • Ενίσχυση όλων των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων με βάση το ζωικό κεφάλαιο.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές, με την ευθύνη του κράτους, για τα προϊόντα τους, που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα. 
  • Άμεση πληρωμή στην παράδοση αλλά και ταυτόχρονα φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία των εμπόρων και των βιομηχάνων.
  • Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής όπως η κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές , αγροεφόδια κλπ."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ