Στο πλευρό των σεισμόπληκτων ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων ο Σωκράτης Βαρδάκης

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε περιοδεία στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Περιοδεία στις σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης ο οποίος σε γραπτή του δήλωση αναφέρει:

"Θέλω να εκφράσω την βαθύτατη θλίψη μου για τον άδικο χαμό, του αγαπητού φίλου, αδερφού και συντοπίτη Ιάκωβου Τσαγκαράκη που βρήκε τραγικό θάνατο των ώρα του καταστροφικού σεισμού. Εύχομαι στην οικογένεια του, θερμά συλλυπητήρια και δύναμη.
Περιοδεύσαμε στα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό και πραγματικά οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, όπως και σε χωριά του Δήμου Αρχάνων Αστερουσίων.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει έμπρακτα να στηρίξει με κάθε τρόπο τους πληγέντες, λαμβάνοντας άμεσα τα απαραίτητα μέτρα ανακούφισής τους.
Πρέπει αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών, να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών, να αποδοθούν άμεσα τα πρώτα έξοδα στις οικογένειες των οποίων οι κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές και να αποκατασταθούν οι καταστροφές σε υποδομές.
Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο, παρά τις επισημάνσεις των ειδικών εδώ και τρεις μήνες περίπου, ειδικά στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου να μην έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας.
Ευχόμαστε περαστικά στους τραυματίες του σεισμού και να βρεθούν πάλι γρήγορα κοντά στις οικογένειες τους.
Η σκέψη όλων είναι στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται αυτές τις ώρες".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ