Στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων Χ.Μαμουλάκης και Ν. Ηγουμενίδης

Στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων Χ.Μαμουλάκης και Ν. Ηγουμενίδης

Τί δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων των κλάδων του τουρισμού και του επισιτισμού που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 20/04 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, συμμετείχε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με μέλη των διοικήσεων των σωματείων, καθώς και με εργαζόμενους και σε δήλωσή του ανέφερε: «Οι εργαζόμενοι δυο σκληρά δοκιμαζόμενων κλάδων από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, του τουρισμού και του επισιτισμού, αγωνίζονται για τα αυτονόητα, γι’ αυτά που για την Κυβέρνηση είναι αδιανόητα. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους, υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και απαιτούμε από τους κυβερνώντες να αντιληφθούν επιτέλους την πραγματικότητα και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που απειλούν την επιβίωσή τους. Άμεσα!».​ 

Ν. Ηγουμενίδης: Ενορχηστρωμένη η επίθεση 

Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο του επισιτισμού-τουρισμού στο Ηράκλειο έδωσε το παρών σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης. Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων με στόχο την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας καθώς και να επανέλθει η ρύθμιση της μονομερούς αναστολής σύμβασης και η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ο βουλευτής συμμετείχε στην κινητοποίηση και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για την διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων  και τους όρους με τους οποίους θα επιχειρήσει η Κυβέρνηση το άνοιγμα του τουρισμού.

igoumenidis

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου τόνισε ότι «η Κυβέρνηση σχεδιάζει χωρίς καμία προετοιμασία το άνοιγμα του τουρισμού αλλά και χωρίς να έχει διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων, συνθλίβοντας εδώ και μήνες μισθούς και δικαιώματα σε επισιτισμό-τουρισμό».  Με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ο Νίκος Ηγουμενίδης ανέφερε: «Η Κυβέρνηση ενορχηστρώνει επίθεση ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Η επίθεση αφορά το ωράριο, τις αμοιβές, τη συλλογική διαπραγμάτευση και τη συνδικαλιστική έκφραση και δράση. Επιχειρεί μια τέτοια επίθεση ευελπιστώντας ότι θα περάσει με ευκολία αντι-εργατικές διατάξεις εν μέσω πανδημίας. Η σημερινή κινητοποίηση στο Ηράκλειο στέλνει το μήνυμα ότι θα βρεθούμε αποφασιστικά απέναντι στον εργασιακό οδοστρωτήρα της Κυβέρνησης».

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ