Στο πλευρό των υγειονομικών σωματεία του νομού Χανίων

Στο πλευρό των υγειονομικών σωματεία του νομού Χανίων

Συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν έξω από το Νοσοκομείο Χανίων

Στο πλευρό των υγειονομικών που αντιδρούν στο ειδικό μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία τάχθηκαν σωματεία του νομού Χανίων, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στην κινητοποίηση ου διοργανώθηκε την Τετάρτη στα Χανιά. 

Στη σχετική κοινή ανακοίνωση του Σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων, του  Σωματείου Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων, του
Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων, της Ένωσης Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων, του  Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, επισημαίνονται τα εξής:

"Τα  πρωτοβάθμια σωματεία  του νομού Χανιων ανταποκρίθηκαν στο  κάλεσμα του συλλόγου εργαζόμενων στο νοσοκομείο χανιων για κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη   1/9  7 πμ έξω από το νοσοκομείο χανιων.Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας υγειονομικών όπως κάνουμε από την αρχή της πανδημίας .Το ζήτημα της υγείας αφορά το σύνολο των λαϊκών οικογενειών.

Η απόφαση για αναστολή των αδειών του λιγοστού εξουθενωμένου προσωπικού είναι η κορύφωση της επί 1,5 χρόνο πλήρους απαξίωσης των νοσοκομειακών γιατρών, όλων των υγειονομικών του δημόσιου συστήματος Υγείας.
Καλούμε   σε ενίσχυση της πάλης για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές.
Τα σωματεία   μας ,ξεκαθαρίζουν  ότι είναι υπέρ του μαζικού  εμβολιασμού αλλά κατηγορηματικά αντίθετα στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα. Η αντίθεσή μας δεν έχει καμία σχέση με περιθωριακές, ανορθολογικές, σκοταδιστικές, ακροδεξιές απόψεις, που η ίδια η κυβέρνηση τροφοδοτεί και συντηρεί γιατί αποτελούν το βολικό της αντίπαλο για να μετακυλήσει στον λαό τις εγκληματικές της ευθύνες για την πανδημία. Όμως, δεν θα πρέπει  το εμβόλιο από δικαίωμα και ανάγκη να μετατραπεί σε όχημα για να χάσουν τη δουλειά τους υγειονομικοί.  Καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση συναδέλφου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-Όχι στον εκβιασμό της υποχρεωτικότητας με αναστολές καθηκόντων και διώξεις υγειονομικών. -Όχι στα πρωτόκολλα – λάστιχο.
-Όχι στη στοχοποίηση των υγειονομικών που αποσκοπεί στη συγκάλυψη των εγκληματικών κυβερνητικών ευθυνών για τη διαχείριση τις πανδημίας, αλλά και για τη διάλυση του ΕΣΥ.
-Ναι στον μαζικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού και ενίσχυση του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ