Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Με αφορμή την πανελλαδική απεργία αλλά και τη μαύρη επέτειο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών

Στη συγκέντρωση και το συλλαλητήριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας την ερχόμενη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, θα συμμετάσχει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων μαθητών δήμου Ηρακλείου. 

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας ενώ η Ένωση Συλλόγων Γονέων συνδέει τη συμμετοχή της και με τη μαύρη επέτειο από την εθνική τραγωδία των Τεμπών. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

Ένας χρόνος κλείνει από το έγκλημα των Τεμπών (28/2/2023) που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες νέους, κυρίως, ανθρώπους. Η Ένωση Γονέων Δ. Ηρακλείου δεν λησμονεί ούτε τους νεκρούς, ούτε τις αιτίες που προκάλεσαν το πολύνεκρο έγκλημα.

Το «πάμε κι όπου βγει» στους σιδηροδρόμους δυστυχώς το συναντάμε καθημερινά στα σχολικά κτίρια. Παλιά, ασυντήρητα σχολεία , χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς αντισεισμική προστασία, χωρίς πιστοποιητικά πυρασφάλειας κλπ. Ειδικά στο Δ. Ηρακλείου η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Πολλές φορές έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου αλλά οι αρμόδιοι κωφεύουν…

Στηρίζουμε την απεργία που οργανώνουν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα, μαθητές και φοιτητές με κεντρικό σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» και καλούμε τους γονείς να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση 10πμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

«Όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα,

όλοι ‘ναι συνυπεύθυνοι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΡΑ!!»

Μαντινάδα του Βουτυράκη Κων/νου, Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ Σητείας.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ