Στόχος να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς το Αρκαλοχώρι και οι γύρω περιοχές

"Αγώνας δρόμου" για να μπουν τα πράγματα σε μια κανονική ροή - Στο οριστικό μέρος που θα τοποθετηθούν, αναμένεται να μεταφερθούν οι οικίσκοι - Έφτασαν και οι πρώτες λυόμενες σχολικές αίθουσες

Ολοένα και μεγαλώνουν οι ανάγκες στο Αρκαλοχώρι και στις γύρω περιοχές του Δήμου Μινώα και όσο συνεχίζονται οι έλεγχοι για την αποτίμηση των ζημιών που άφησαν πίσω τους οι σεισμικές δονήσεις που συντάραξαν την περιοχή.

Εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι που έμειναν άστεγοι, με τις εργασίες προκειμένου να τοποθετηθούν τα λυόμενα για την εγκατάσταση τους να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, την ίδια ώρα που οι συνθήκες διαβίωσης παραμένουν δύσκολες, για όσους παραμένουν μέσα στα αντίσκηνα.

Σύμφωνα πάντως με τον δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη, που μίλησε στην κάμερα του Cretalive,  "τα πράγματα έχουν καλυτερεύσει"   καθώς "έχει αρχίσει να μειώνεται ο αριθμός των ανθρώπων που μένουν μέσα στις σκηνές" .  Το "στοίχημα" όπως είπε, είναι ότι δεν πρέπει να είναι κανείς μέσα στις σκηνές. "Μέχρι το ΣΚ θα πρέπει να έχει τελειώσει αυτή η ιστορία" σημείωσε.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στους οικίσκους που έφτασαν όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Cretalive, για να φιλοξενηθούν οι σεισμόπληκτοι, σχολίασε πως αναμένεται προσεχώς να μεταφερθούν στο οριστικό μέρος που θα τοποθετηθούν. Πιθανότατα αυτό να γίνει την Κυριακή,  αν τα μπετά ξεκινήσουν  το Σάββατο, όπως είπε. Παράλληλα γνωστοποίησε πως αναμένονται δεκατρείς ακόμα σχολικές μονάδες - οι πρώτες έφτασαν το βράδυ της Πέμπτης στο Θραψανό- και τρία wc που θα φτάσουν το Σάββατο και την ερχόμενη Τετάρτη αντίστοιχα.

Παράλληλα,  σχολιάζοντας το άνοιγμα της πλατφόρμας ΑΡΩΓΗ για τους σεισμόπληκτους ο Μανώλης Φραγκάκης τόνισε πως "αρχίζουμε να γινόμαστε Ευρωπαίοι" και συνέχισε καταλήγοντας πως "το κράτος έχει εμπιστοσύνη στον πολίτη. Ο πολίτης πρέπει να δηλώσει ακριβώς αυτά που πρέπει να δηλώσει για αν μην αναγκαστεί στο μέλλον να πληρώσει έντοκα. Είναι άμεσο, γρήγορο και ασφαλές και τα λεφτά θα μπουνε στο λογιαριασμό του. Τα χρήματα μπαίνουν άμεσα, από ότι μας είπαν".
 
 

Μητροπολίτης Ανδρέας: Στόχος μας να επιστρέψει η κανονικότητα στο Αρκαλοχώρι, στο Θραψανό και στα χωριά της γύρω περιοχής

Με εντατικούς ρυθμούς, όπως είπε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Κατσελίου και Βιάννου κ.κ Ανδρέας συνεχίζονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των οικίσκων που θα φιλοξενήσουν τους σεισμόπληκτους, αλλά και τους μαθητές που έμειναν χωρίς στέγη από τα Ρίχτερ που συντάραξαν την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

 

 

"Είναι μεγάλο γεγονός ότι ξεκινάμε με τους πρώτους 30 οικίσκους, δημιουργείται ένας δευτερος σταθμός οικίσκων στη Βόνη, έχουμε ξεκινήσει το στήσιμο το σχολείων, οι μαθητές θα επιστρέψουν" σημείωσε και τόνισε πως "το Ακραλοχώρι, ο Θραψανός και η γύρω περιοχή θα ξαναβρούν τη ζωή τους και τους ρυθμούς τους".

"Τα ρήγματα" συνέχισε  "θα μείνουν στα σπίτια μας αλλά οι καρδιές μας είναι αποφασισμένες να προχωρήσομε και αν ξαναζήσουμε τους ρυθμούς της δυναμικής πριν την 27η Σεπτεμβρίου" και κατέληξε λέγοντας πως "Ο κόσμος θα επιστρέψει μέσω των οικίσκων και σπιτιών που θα επισκευαστούν, ηδη θα αρχίσουν να παραχωρούνται τα πρώτα χρήματα, θα επιστρέψει στην καθημερινότητα του, θα βρεθεί στις επάλξεις".

 

Δείτε επίσης

Έφτασαν στο Θραψανό οι πρώτες λυόμενες σχολικές αίθουσες

Δήμος Μινώα: Βοήθεια στους σεισμόπληκτους για τις αιτήσεις αποζημίωσης

Σεισμόπληκτοι: Ποιοι δικαιούνται αποζημίωση - Πώς γίνεται η αίτηση

Έφτασαν οι οικίσκοι, από Δευτέρα η τοποθέτησή τους

Άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων!

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ