Στον Άγιο Δημήτριο Ανωγείων ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης

Newsroom
Newsroom

Ο κ.κ. Πρόδρομος πραγματοποίησε την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στη συγκεκριμένη ενορία των Ανωγείων

Το πρωί της Κυριακής, 25ης Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Ανωγείων, όπου, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Δραμουντάνη, καθώς και τον Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Ιωάννου Ανωγείων, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Ανδρεαδάκη,  χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Ιερό Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Μαρίας Δραμουντάνη, μητέρας του εντιμοτάτου κ. Μιχαήλ Δραμουντάνη, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανωγείων.

Μητροπολίτης Ρεθύμνης Άγιος Δημήτριος Ανωγείων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, εκφράζοντας τη χαρά του για την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη σε αυτή την Ενορία των Ανωγείων, αναφέρθηκε με λόγους τιμής στη μακαριστή Μαρία Δραμουντάνη, η οποία υπήρξε υπόδειγμα ήθους, ευσέβειας, πίστης και αρετής, σήκωσε αγόγγυστα όλους τους σταυρούς της ζωής της και έγινε παράδειγμα για τους οικογενείς της και για όλους τους ανθρώπους που τη γνώρισαν και την αναστράφηκαν.

Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε θερμούς λόγους καλωσορίσματος από τον Εφημέριο, π. Ανδρέα Δραμουντάνη, καθώς και σετ Επιτραχηλίου και Ωμοφορίου, τα οποία του προσφέρθηκαν, εκ μέρους της Ενορίας, για την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη σε αυτήν.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη τράπεζα προς το πολυπληθές εκκλησίασμα από πλευράς της οικογένειας της μακαριστής Μαρίας Δραμουντάνη.

Μητροπολίτης Ρεθύμνης Άγιος Δημήτριος Ανωγείων

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπός μας επισκέφθηκε τους χώρους της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Ανωγείων, με την παρουσία του Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Πλουσή, όπου και συναντήθηκε με τον εντιμότατο κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη, Δήμαρχο Ανωγείων, με τον οποίο υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την περαιτέρω συντήρηση και αξιοποίηση του κτηριακού συγκροτήματος της εν λόγω Ιεράς Μονής.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ