Στον Αντιπεριφερειάρχη η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων

Στον Αντιπεριφερειάρχη η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων

Το μεσημέρι της Τρίτης

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων θα έχει την Τρίτη το μεσημέρι αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.

Βασικό θέμα της συνάντησης που θα γίνει στις 12.00, είναι η φετινή δακοκτονία και η πορεία υλοποίησης της. Έπειτα και από την περσινή καταστροφική χρονιά οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν θα αντέξουν να επαναληφθεί μια από τα ίδια.  

Η μόνη λύση για τους μικρομεσαίους αγρότες είναι να παλέψουν οργανωμένα μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και να διεκδικήσουν: 

Α. Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς. Άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες όλου του απαραίτητου προσωπικού, με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας.

Β. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.

Γ. Κατώτερη εγγυημένη τιμή για το λάδι που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και αφήνει εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας. Φτηνό προϊόν για τις λαϊκές ανάγκες.

Δ. Να σταματήσει να ανατίθεται σε εργολάβους (είτε μέσω ιδιωτών είτε μέσω Δήμων) το πρόγραμμα δακοκτονίας, που έχει τραγικές επιπτώσεις στους μικρομεσαίους παραγωγούς.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ