Στον Αποκόρωνα ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Ραμνή - Κυριακοσέλλια - Χιλιομοδού - Σαμωνάς - Στύλος

Στον Αποκόρωνα του νομού Χανίων θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 24-9-2023.

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το χωριό Ραμνή (υψόμ.410μ). Εδώ υπάρχει ωραίο πετρόκτιστο (παλιό) καφενείο αν επιθυμούμε καφεδάκι κάτω από την σκιά του πεύκου. Θα περάσουμε δίπλα στα Κυριακοσέλλια (υψόμ.350μ).Εδώ σε χαμηλό λόφο υπάρχει το 'Κάστρο Αγ.Νικολάου' (υψόμ.415μ), το οποίο μπορούμε να επισκεφθούμε όσοι επιθυμούν. Στη συνέχεια από δρόμο θα φθάσουμε στην πολύ ωραία βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου (υψόμ.280μ).Στην συνέχεια στο χωριό Χιλιομοδού (υψόμ.380μ) με ωραία θέα. Επόμενος προορισμός το χωριό Σαμωνάς (υψόμ.395μ) με επίσης ωραία θέα. Έξω από το χωριό(περίπου 800 μέτρα απόσταση) βρίσκεται το  μνημειακό ελαιόδενδρο Σαμωνά (υψόμ.340μ), το οποίο μπορούν να επισκεφθούν όσοι επιθυμούν και ξαναγυρίζουν στο χωριό. Οι υπόλοιποι κάνουμε βόλτα στο χωριό και τους περιμένουμε.

Στην συνέχεια από κατηφορικό μονοπάτι με πολύ ωραία θέα και στο τέλος από χωματόδρομο, θα τερματίσουμε στο χωριό Στύλος(υψόμ.30μ).

Εδώ υπάρχουν ταβέρνες όπως και δίπλα στο χωριό Αρμένοι για φαγητό. Θα υπάρχει ενημέρωση πού θα πάμε.

Ω.Π.  4:30     Β.Δ.  1

Διευκρινήσεις: Η πορεία είναι για όλες και όλους. Υπάρχει η δυνατότητα να περπατήσει ο κάθε ένας όσο επιθυμεί. Αυτό γιατί το λεωφορείο θα ακολουθεί από χωριό σε χωριό.Οι αποστάσεις μεταξύ των χωριών είναι κοντινές,εκτός του τελευταίου του Στύλου που είναι μεγαλύτερη. Το κάθε χωριό συνδέεται είτε με μονοπάτι είτε με άσφαλτο. Ο κάθε ένας επιλέγει τι θα περπατήσει, ή ακολουθεί με το λεωφορείο σε τμήματα της πορείας, ή σε όλη την πορεία.

 

Αρχηγός: Αλιφιεράκης Βασίλης  τηλ:6945-896121

Αναχώρηση:  07:30

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ