Στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας Μητσοτάκης - Πομπέο

Στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας Μητσοτάκης - Πομπέο

Ολοκληρώνεται η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Mike Pompeo, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και Susan Pompeo, επισκέφθηκαν το απόγευμα τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Απτέρας, στα νοτιοανατολικά του Κόλπου της Σούδας στην Κρήτη.

απτέρα

Στην Άπτερα τους υποδέχτηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και μαζί με την Έφορο Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, τους ξενάγησαν στα μνημεία. Όπως σημείωσε η Υπουργός Πολιτισμού κατά τη ξενάγηση, η Άπτερα είναι από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις - κράτη της Κρήτης η οποία αποκαλύπτεται σταδιακά με τις ανασκαφές.

Στάθηκαν στη θυμέλη του αρχαίου θεάτρου

Στο αρχαίο θέατρο της Απτέρας, οι κ. Μητσοτάκης και Pompeo, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, στάθηκαν στη θυμέλη, στο κέντρο της ορχήστρας του θεάτρου (το οποίο χρονολογείται από την ελληνιστική περίοδο) και είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν την εξαιρετική ακουστική του χιλιάδες χρόνια μετά την οικοδόμησή του.

απτέρα

«Είναι εξαιρετικό, είναι μια σπουδαία εμπειρία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Pompeo, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το ποιες είναι οι σκέψεις του.

Υπενθυμίζεται ότι με την ξενάγηση αυτή, ολοκληρώνεται ουσιαστικά και η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα και την Κρήτη συγκεκριμένα. Το μεσημέρι της Τρίτης, οι δύο άντρες προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό να στέλνει μήνυμα στην Τουρκία ότι "τώρα ήρθε η ώρα της διπλωματίας" και να ανακοινώνει ότι η Σούδα θα γίνει έδρα ελλιμενισμού το USS Hershel Williams (Δείτε ΕΔΩ)

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ