Στον Β. Λαμπρινό ο υποψήφιος Πρύτανης Π. Τσακαλίδης

Στον Β. Λαμπρινό ο υποψήφιος Πρύτανης Π. Τσακαλίδης

Μαζί με την ομάδα των υποψηφίων αντιπρυτάνεων

Στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουλίου, τον κ. Παναγιώτη Τσακαλίδη, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και υποψήφιο στις πρυτανικές εκλογές της 20ής Ιουλίου, μαζί με την ομάδα των υποψηφίων αντιπρυτάνεων κ.κ. Αγγέλας Καστρινάκη, Δημήτρη Παπάζογλου, Ιωάννη Ρωμανού και Ανδρέα Φουντουλάκη.

Παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Κωνσταντίνου Βαρδαβά και κ. Νίκου Αγγελάκη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις δομές και τα προγράμματα διά βίου μάθησης που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου, για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος υποστήριξης εκπαιδευτικών, μαθητών αλλά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και οι ρομά που διαμένουν στην πόλη. Δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης να βοηθήσει τον Δήμο να εμπλουτίσει τις δράσεις που υλοποιεί με ανθρώπινο δυναμικό, νέα αντικείμενα αλλά και τεχνολογικά μέσα.

Τη σύσκεψη απασχόλησε επίσης η πορεία ολοκλήρωσης της μελέτης για την κατασκευή του Ευρωπαϊκού Σχολείου σε οικόπεδο του campus των Βουτών που έχει παραχωρηθεί από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και επαναδιατυπώθηκε από πλευράς Δημάρχου η στήριξη του Δήμου στην αίτηση του Πανεπιστημίου προς την πολεοδομία για την αύξηση του συντελεστή δόμησης στην Πανεπιστημιούπολη των Βουτών από το 0.4 στο 0.5. Η αύξηση του συντελεστή δόμησης θα επιτρέψει το Πανεπιστήμιο να υλοποιήσει απρόσκοπτα τα επόμενα έτη τα αναπτυξιακά του σχέδια που αφορούν την κατασκευή των φοιτητικών εστιών και των νέων κτηρίων για τις διδακτικές και ερευνητικές του δραστηριότητες.

Τέλος οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η εκπαίδευση και η έρευνα είναι σημαντικοί παράγοντες για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου αστικού περιβάλλοντος και ότι θα ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους προς τους κοινούς στόχους της οικοδόμησης και αξιοποίησης της ταυτότητας «Έξυπνη Πόλη» για το Ηράκλειο και «Έξυπνο Campus» για το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ