Συγχαρητήρια μηνύματα για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών - Το μήνυμα Καρτσωνάκη

Newsroom
Newsroom

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής

Ανακοινώθηκαν την Πέμπτη οι βάσεις εισαγωγής 2022, με την αγωνία δεκάδων υποψηφίων να λαμβάνει επιτέλους τέλος. Ήδη από χθες τα συγχαρητήρια στους επιτυχόντες πέφτουν βροχή αλλά και σε όσους ρίχτηκαν στην μάχη των εξετάσεων αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν σε κάποια σχολή.

Σε μήνυμά του ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Μ.Καρτσωνάκης αναφέρει:

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα σε κάθε σχολική χρονιά. Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής είναι η κορύφωση της αγωνίας χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Συγχαίρω θερμά όλους τους/τις επιτυχόντες/επιτυχούσες που κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές της επιλογής τους.  Η επιτυχία τους αυτή συνιστά επιβράβευση της πολύχρονης προσπάθειάς τους για την κατάκτηση της γνώσης. Μια επιτυχία που είναι αναμφίβολα προσωπική, καθώς είναι αποτέλεσμα της δικής τους εργασίας. Στην πορεία όμως αυτή έχουν συμβάλει σε σημαντικό βαθμό τόσο οι εκπαιδευτικοί, που με ευσυνειδησία καθοδήγησαν τη μελέτη τους, όσο και οι γονείς και οι οικογένειές τους που στάθηκαν αρωγοί στο πλευρό τους.

Εύχομαι σε όλους οι νέοι δρόμοι να είναι γεμάτοι με εμπειρίες που θα οδηγήσουν στην προσωπική τους ανάπτυξη και στη διαμόρφωση μιας ισχυρής επαγγελματικής ταυτότητας, εφόδιο απαραίτητο ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις προκλήσεις του επαγγελματικού στίβου. Τους εύχομαι επίσης να απολαύσουν τη διαδρομή που θα τους φέρει πιο κοντά στην εκπλήρωση των ονείρων τους.

Ωστόσο, όσοι/όσες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη δοκιμασία αυτή, ας έχουν υπομονή, επιμονή και θάρρος να αδράξουν τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν μπροστά τους. Να τις διεκδικήσουν με θέληση και αποφασιστικότητα. Ας θεωρήσουν το αποτέλεσμα αυτό ως αφορμή για μία νέα προσπάθεια. Η πραγματικότητα στην οποία όλοι θα κληθούν να ζήσουν ως ενήλικες απαιτεί ανθρώπους που είναι ικανοί και έχουν την κλήση να σκέφτονται έξω από τα συνηθισμένα, να παρατηρούν και να αναλύουν με κριτική σκέψη και να λύνουν προβλήματα μέσω συνεργατικής μάθησης και εργασίας. Άλλωστε, ο Σοφοκλής στην Ηλέκτρα αναφέρει, «πόνου χωρίς οὐδὲν εὐτυχεῖ» δηλώνοντας την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στον κόπο και την πραγματική ευτυχία.
 

Σ.Βαρδάκης: «Όλες οι υποψήφιες και όλοι οι υποψήφιοι στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθειά τους»

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των επιτυχόντων των Πανελληνίων Εξετάσεων 2022 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς, μαθήτριες και μαθητές, για την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το νέο, όμορφο κεφάλαιο που ανοίγεται στη ζωή τους.
Συγχαρητήρια και στους γονείς, που βλέπουν τους κόπους και τις θυσίες ετών να δικαιώνονται.
Συγχαρητήρια, όμως, αξίζουν και στις μαθήτριες και στους μαθητές που προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή. Θα πρέπει να θυμούνται ότι τα όνειρα δεν σταματούν εδώ και οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι μία σημαντική δοκιμασία, που όμως δεν καθορίζει τη ζωή μας».
 

Σχετικά με την ανακοίνωση των βάσεων των σχολών για τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ε. Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Αξίζουν αναμφίβολα πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες για τους οποίους και τις οποίες ανοίγει και επίσημα πλέον ο δρόμος για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ένας δρόμος που με την ιδιότητα του φοιτητή και της φοιτήτριας οδηγεί σε νέες εμπειρίες, σε έναν άλλο κόσμο γνώσεων και σε νέους στόχους. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε όσους και όσες δεν τα κατάφεραν φέτος. Οι Πανελλήνιες δεν είναι το τέλος μιας διαδρομής, αλλά η αφετηρία είτε για μια νέα προσπάθεια είτε για κάτι διαφορετικό. Οι βάσεις των Πανελληνίων δεν είναι τροχοπέδη για τα όνειρα που παραμένουν ένας ρεαλιστικός στόχος.  Όσα εμπόδια κι αν ορθώνονται μπροστά μας – και η σημερινή Κυβέρνηση είναι αλήθεια πως έθεσε πολλά -  πάντα θα υπάρχουν τρόποι για να τα υπερπηδούμε. Καλό καλοκαίρι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους δασκάλους που έδωσαν και φέτος τον καλύτερο τους εαυτό».


Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο  Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,Ν.Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλαδικές. Για όσες και όσους ήρθε η πολυπόθητη επιτυχία, εύχομαι καλή συνέχεια στις σπουδές τους και καλή σταδιοδρομία. Ως ακαδημαϊκοί πολίτες πλέον, με προσπάθεια και θέληση θα επιτύχουν και το νέο στόχο τους που είναι η κατάκτηση της επιστημονικής γνώσης και η απόκτηση του πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε εκείνες και εκείνους που δεν πέτυχαν την είσοδο στη τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά συμμετείχαν, προσπάθησαν και αγωνίστηκαν. Να ξέρουν ότι καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη. Στη ζωή τους θα υπάρξουν πολλές ακόμη μάχες και ευκαιρίες. Χρειάζεται αισιοδοξία και επιμονή.

Τέλος, συγχαρητήρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς για την συνδρομή και την συμβολή τους.

Εύχομαι καλή πρόοδο, υγεία και ευόδωση των στόχων σας».


 

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων δήλωσε σήμερα τα εξής:

«  Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νομού μας, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, και οι οποίοι από σήμερα έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαίωση και ικανοποίηση, καθώς ένας στόχος ετών εκπληρώθηκε μετά από επίπονη προσπάθεια και την αμέριστη συμπαράσταση των οικογενειών και των καθηγητών τους.

 Εύχομαι να απολαύσουν στο έπακρο το νέο συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση, το οποίο ας  αποτελέσει την αρχή, μόνο, για μια ξεχωριστή πορεία με συνεχή πρόοδο. Για όσους το ταξίδι των Πανελληνίων Εξετάσεων δεν κατέληξε στον επιθυμητό προορισμό, θα πρέπει να μην απογοητευτούν από το αποτέλεσμα, αλλά με όπλο την πολύτιμη πλέον εμπειρία τους να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους για να επιτύχουν το στόχο τους με πίστη και αισιοδοξία».

 

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές από τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022

Με την ανακοίνωση των εισαγωγικών βάσεων από τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022 για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022, φέρνει στιγμές ξεχωριστής ικανοποίησης, χαράς και συγκίνησης σε όλους μας. Σήμερα σηματοδοτείται η μετάβαση σε μία νέα φάση για όλους εκείνους, που περνούν και επίσημα με αυτόν τον συμβολικό τρόπο, στην ενήλικη περίοδο της ζωής τους. 

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, για τον κόπο και τις προσπάθειες που κατέβαλαν και βλέπουν πλέον τους στόχους τους να εκπληρώνονται και να καταφέρνουν την εισαγωγή τους στα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Καλή αρχή και καλές σπουδές.

Ξεχωριστά σημαντική και άξια συγχαρητηρίων στην προσπάθεια των μαθητών, είναι βέβαια η συνδρομή των εκπαιδευτικών, αλλά και η συμβολή των οικογενειών όλο το προηγούμενο διάστημα, συμπαραστάτες και κοινωνοί στον αγώνα τους.

Σε εκείνους που ίσως δεν τα κατάφεραν στην πρώτη αυτή δοκιμασία, θα ήθελα να πω ότι τώρα δεν υπάρχει χώρος για απογοήτευση. Η ζωή σας τώρα ξεκινά και ίσως, ακόμα και οι πρώτες αναποδιές, έχουν τη σημασία τους για το μέλλον, που είναι γεμάτο προκλήσεις.

Τέλος, εκ μέρους του Δήμου Χανίων, θέλω να καλωσορίσω όλες τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές που εισάγονται στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των Χανίων και θα παραμείνουν στην πόλη μας τα επόμενα χρόνια.

Καλή φοιτητική ζωή! Συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους!».

 

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την δημοσιοποίηση των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

«Η ζωή μας κινείται σε κύκλους γεμάτους μεταμορφώσεις και αλλαγές. Κάθε ξεκίνημα, ένα πέρασμα που οδηγεί σε νέους σταθμούς. Πιάστε το νήμα με λαχτάρα. Ξετυλίξτε το δικό σας μίτο και απολαύστε το ταξίδι. Συγχαρητήρια σε όλους! Σε όσους εκπλήρωσαν επιθυμίες και σε όσους επανεκκινούν για νέους στόχους. Κι αν κάθε μονοπάτι είναι διαφορετικό, θυμηθείτε την κοινή αφετηρία: η ζωή είναι αλλαγή. Αδράξτε κάθε μέρα!»

 

Μήνυμα Δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδόσιου Καλαντζάκη
 

«Αγαπητά μου παιδιά,

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων θέλω να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και να σας ευχηθώ καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.

Ένας νέος δρόμος ανοίγεται μπροστά σας, γεμάτος γνώσεις, νέες εμπειρίες και ερεθίσματα, που θα αποτελέσουν την αρχή μιας νέας σελίδας για τη ζωή όλων σας.

Επίσης, θέλω να συγχαρώ τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν ακούραστα δίπλα σας.

Για αυτούς τους μαθητές που τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που προσδοκούσαν, υπενθυμίζω ότι η ζωή τούς ανήκει και δίνει πάντα ευκαιρίες.

Ας οπλιστούν λοιπόν με θάρρος, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία και θα κατακτήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

Κλείνοντας θα ήθελα να διαβεβαιώσω τα νέα παιδιά, τις οικογένειές τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς ότι εμείς ως Δημοτική Αρχή παραμένουμε πάντα στο πλευρό τους στηρίζοντάς τους σε κάθε βήμα τους.»


 

Δήλωση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη προς τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις μετά την ανακοίνωση των βάσεων          

     Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συγχαίρω όλα τα παιδιά– και ειδικά τους σεισμόπληκτους μαθητές του Δήμου μας- για τον επίπονο αγώνα που κατέβαλαν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης συγκυρίας.

      Η ανακοίνωση των βάσεων αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που επιβραβεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αποτελεί την απαρχή μιας νέας δημιουργικής πορείας.

      Θέλω να συγχαρώ επίσης τους γονείς τους, που στάθηκαν στο πλευρό τους και ενθάρρυναν αυτή τους τη προσπάθεια, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν επίσης σε αυτή τους την επιτυχία.

      Για τους μαθητές που δεν έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα να γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν ακόμη πολλές ευκαιρίες στη ζωή τους, μέσα από τις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. 

      Εύχομαι σε όλους τους νέους φοιτητές καλή σταδιοδρομία και σε όλους τους νέους και τις νέες να συνεχίσουν να προσπαθούν με επιμονή και υπομονή για να πετύχουν όσα θέλουν και ονειρεύονται στη ζωή τους

      Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες και καλές σπουδές!

 

Η Δημοτική Αρχή Κισσάμου συγχαίρει τις υποψήφιες και τους υποψήφιους, οι οποίοι κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο τους και να περάσουν στο επόμενο στάδιο της εκπαίδευσής τους . Η επιτυχία σας αποτελεί δικαίωση και επιβράβευση της εξαντλητικής προσπάθειάς σας  και αφετηρία της επαγγελματικής και προσωπικής σας εξέλιξης.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς για την προσήλωση στο έργο τους και στους γονείς για την βοήθεια που παρείχαν στα παιδιά στην προσπάθεια που κατέβαλαν.

Τελειώνοντας, συγχαίρουμε για τη προσπάθειά τους και όσους υποψήφιους δεν πέτυχαν για τη φετινή χρονιά και τους υπενθυμίζουμε ότι στη ζωή οι ευκαιρίες είναι πολλές και τα όνειρά μας, τα καθορίζει η αποφασιστικότητα να τα κυνηγήσουμε και όχι οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα στις εξετάσεις. 

 

Ο Πρόεδρος κ. Λεκάκης Χαράλαμπος και η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.), συγχαίρουν από καρδιάς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις και την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι στόχοι τους επιτεύχθηκαν μέσα από μια ιδιαιτέρως δύσκολη διαδρομή που αφορούσε τόσο την πανδημία όσο και τα διδακτικά προσκόμματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι μαθητές, η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και οι γονείς – κηδεμόνες των μαθητών. 

Πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στα παιδιά που συμμετείχαν στις εξετάσεις αλλά δεν είδαν τις προσπάθειες τους να ανταμείβονται. 

Κάθε εμπόδιο δεν είναι το τέλος, αλλά αφετηρία νέων διεκδικήσεων. Με πίστη στον εαυτό τους θα κατακτήσουν κάθε στόχο για το μέλλον τους. 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

 

Συγχαρητήρια Παπαδογιάννη στα παιδιά που πέτυχαν στις Πανελλαδικές – Υδρονομέας του «Οργανισμού», εισήχθη στο Πολυτεχνείο  

Ημέρα μεγάλης χαράς για την οικογένεια του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, είναι η σημερινή, καθώς τα παιδιά αρκετών εργαζομένων του, μετά την ανακοίνωση των «Βάσεων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2022», είδαν τις πόρτες των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, ν’ ανοίγουν διάπλατα μπροστά τους, για να τα υποδεχθούν. 

Η πρώτη μεγάλη δοκιμασία και η μετάβαση από την εφηβική ζωή στην ενηλικίωση, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες, οι οποίες μένουν χαραγμένες για πάντα, στη μνήμη, των υποψηφίων για εισαγωγή μαθητών, αλλά και των οικογενειών τους.   

Ιδιαίτερη τιμή για τον Ο.Α.Κ., αποτελεί και η εξίσου μεγάλη επιτυχία του εν ενεργεία συναδέλφου υδρονομέα, κ. Χαρίδημο  Μπομπολάκη , ο οποίος κατάφερε μετά από μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε, παράλληλα με τα επαγγελματικά του καθήκοντα στην υπηρεσία του στον Ο.Α.Κ., να εισαχθεί - από τους πρώτους με εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία - στη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.  

«Η οικογένεια του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης σήμερα, είναι πραγματικά χαρούμενη. Τα παιδιά εργαζομένων μας, κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά από μια μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν, μαζί με τις οικογένειες τους, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ως διοίκηση, συγχαίρουμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, τόσο αυτά που διακρίθηκαν και πέτυχαν τους στόχους τους, όσο κι εκείνα που δεν τα κατάφεραν και ίσως χρειαστεί να προσπαθήσουν ξανά. Ένα μεγάλο και ξεχωριστό «Μπράβο» ανήκει και στον εργαζόμενο μας, Χαρίδημο Μπομπολάκη,  ο οποίο  έδειξε σε όλους εμάς, ότι η πίστη και η επιμονή στους στόχους μας, είναι ο «μονόδρομος» για την επιτυχία, όσο κι αν  χρειαστεί κάποιος να περιμένει γι’ αυτό», αναφέρει σε γραπτή συγχαρητήρια δήλωση του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης.

 

Δείτε επίσης:

"Βροχή" συγχαρητηρίων για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ