Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Αντώνη Σχετάκη

Newsroom
Newsroom

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών

Δήλωση Βασίλη Διγαλάκη για τον θάνατο του Αντώνη Σχετάκη

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

Ο Αντώνης Σχετάκης υπήρξε μία προσωπικότητα, η ακτινοβολία της οποίας ξεπερνούσε τα όρια της αγαπημένης του Κισάμου. Δημοκράτης, προοδευτικός και πρωτοπόρος, υπηρέτησε επί σειρά ετών την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ανιδιοτέλεια, απαράμιλλο ζήλο, βαθιά γνώση των θεμάτων, οραματική προσέγγιση, διεισδυτική ματιά και πολιτική τόλμη. Η Κίσαμος, τα Χανιά, η Κρήτη έχασαν έναν σημαντικό άνθρωπο, έναν διανοούμενο, ο οποίος άφησε ευδιάκριτα το «αποτύπωμά» του και ως συγγραφέας - αρθρογράφος. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

Συλλυπητήρια Περιφερειάρχη Κρήτης του τ. Δημάρχου Κισάμου Αντώνη Σχετάκη

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του, αναφέρεται στην προσωπικότητα και στο έργο του θανόντος Δημάρχου Αντώνη Σχετάκη και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Συγκεκριμένα, ο κ. Αρναουτάκης, αναφέρει: 

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Αντώνη Σχετάκη, ο οποίος υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση με οραματισμό, συνέπεια και ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο του. Ως Δήμαρχος Κισσάμου για σειρά ετών συνέβαλε καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής, αφήνοντας μεγάλη παρακαταθήκη και ένα σημαντικό έργο. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του». 
 


Ψήφισμα στο άκουσμα της είδησης θανάτου του πρώην δημάρχου Κισσάμου Αντώνη Σχετάκη, εξέδωσε η Ένωση Δημάρχων Κρήτης. Όπως αναφέρει:

"Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών ο πρώην δήμαρχος Κισσάμου Αντώνης Σχετάκης, μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ( ΕΝΔΗΚ ). Ο αγαπητός σε όλους συνάδελφος επρόκειτο να τιμηθεί μαζί με άλλους συναδέλφους την ερχόμενη Κυριακή σε ειδική τελετή που οργανώνει η ΕΝΔΗΚ στην Γεωργιούπολη Χανίων για τα μέλη της και σε πρόσφατες επικοινωνίες του με μέλη του ΔΣ/ΕΝΔΗΚ εξέφραζε την ανησυχία για την υγεία του και την αδυναμία του να παραστεί λόγω προβλημάτων υγείας , ωστόσο δεν παρέλειψε να παραγγείλει χαιρετίσματα και ευχές στους συναδέλφους του που ήθελε τόσο πολύ να συναντήσει . Εκπαιδευτικός ( καθηγητής μαθηματικών) στην επαγγελματική του πορεία, υπηρέτησε την εκπαίδευση με ζήλο και υπευθυνότητα και παράλληλα πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο του ως δήμαρχος Κισσάμου επί τέσσερις τετραετίες . Υπήρξε οραματιστής, ρεαλιστής και πρωτοπόρος για την εποχή του στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το ΔΣ/ ΕΝΔΗΚ , με την αναγγελία της αποδημίας του εξέφρασε τη λύπη του για την αποδημία του αγαπητού συναδέλφου και σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε με ψήφισμα του ,την έκφραση συλλυπητηρίων ευχών στους οικείους του μεταστάντος, την παρουσία αντιπροσωπείας του ΔΣ/ΕΝΔΗΚ στην κηδεία του μεταστάντος και την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης στα τοπικά ΜΜΕ . Ας είναι αιώνια η μνήμη του". 

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη 

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφορικά με την απώλεια του Αντώνη Σχετάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων, υπήρξε επί σειρά ετών Δήμαρχος Κισσάμου και ενεργό μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνει:
“Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε την είδηση της απώλειας του Αντώνη Σχετάκη. Ο Αντώνης Σχετάκης υπήρξε ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, ένας σοβαρός πολιτικός, ένας μοναδικός στοχαστής, που αφιέρωσε τη ζωή του στα κοινά του τόπου του, τον οποίο με αυταπάρνηση υπηρέτησε πρωτίστως από τη  θέση του Δημάρχου αλλά και από τα πολλά και διαφορετικά μετερίζια της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Και ενώ ο Αντώνης Σχετάκης συγκέντρωνε ως προσωπικότητα πολλά ετερόκλητα στοιχεία, με ότι καταπιάστηκε στην αυτοδιοικητική αλλά και τη προσωπική πορεία του, το διεκπεραίωσε με υψηλό αίσθημα ήθους και ευθύνης. Υπήρξε άλλωστε, ένα ανήσυχο πνεύμα, που δεν σταμάτησε ποτέ να δοκιμάζει και να δοκιμάζεται. 
Μια πολιτική προσωπικότητα, που υπερασπιζόταν με σθένος τις δημοκρατικές και προοδευτικές ιδέες του και δε δίστασε ποτέ να αγωνισθεί γι’ αυτές. Είναι άλλωστε αυτά τα διδάγματα που αφήνει ως παρακαταθήκη σε εμάς τις νεότερες γενιές, πυξίδα και οδηγό που εμπνέουν τη σκέψη και τις πράξεις μας.
Για εμένα προσωπικά, ο Αντώνης Σχετάκης υπήρξε ένας γενναιόδωρος συνομιλητής σε κάθε σημαντική αυτοδιοικητική μου απόφαση, ένας διανοούμενος υψηλών δυνατοτήτων που επέλεξε να υπηρετήσει την Κίσσαμο με γνώση και αγάπη. Ένας καλός φίλος που θα λείψει από όλους μας πολύ.   
Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια”.
 

Ο Δήμαρχος Πλατανιά και Γραμματέας της ΠΕΔ Κρήτης κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της απώλειας του πρώην Δημάρχου Κισσάμου, Αντώνη Σχετάκη, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Ο Αντώνης Σχετάκης υπηρέτησε με ήθος και ευσυνειδησία την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο ως Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου όσο και σε συλλογικά όργανα,  έχοντας κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων του. Οραματιστής, πρωτοπόρος και καινοτόμος, με πολυσχιδή δράση στην τοπική κοινωνία αλλά και με μεγάλη αγάπη για την Κίσσαμο, που την εξέφραζε συνεχώς, με κάθε ευκαιρία.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια,  στην οικογένειά του και στους οικείους του καθώς και στην αυτοδιοικητική οικογένεια του Δήμου Κισσάμου..”

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Χανίων:

"Το ΠAΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αποχαιρετά σήμερα  τον Αντώνη Σχετάκη,  έναν  γνήσιο δημοκράτη, που σε όλη του τη ζωή δεν έπαψε να συνεισφέρει με τις ιδέες του στην πολιτική και δημόσια ζωή του τόπου μας. Έναν σπουδαίο προοδευτικό άνθρωπο, που υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και όραμα την αυτοδιοίκηση, ανέπτυξε πολυσχιδή δράση και κληροδότησε πλούσιο έργο, ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του". 

Ανακοίνωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΚΡΗΤΗΣ 

"Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση για τον θάνατο του Αντώνη Σχετάκη, μαθηματικού, τέως Δημάρχου Κισσάμου, ενός εκλεκτού μέλους της κοινωνίας μας και της γενέτειράς του, την Κίσσαμο, ενός εξαίρετου σε ήθος ανθρώπου, ο οποίος με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση, με αποτελεσματικότητα.  
Ο Αντώνης Σχετάκης διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης κατά την περίοδο 1987-1991 και 1999-2000, Διευθύνων Σύμβουλος κατά την περίοδο 1991-1994, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου το 1995, προσφέροντας ακούραστα τις γνώσεις και την εμπειρία του, για την υλοποίηση των ιδρυτικών σκοπών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης, τους οποίους υπερασπίστηκε με πάθος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια και το προσωπικό του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, για την απώλειά του".
 

 

 

Δείτε επίσης:

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Κισσάμου, Αντώνης Σχετάκης

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ