Συμβολικά, στο Σπήλι, για τους εμβολιασμούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συμβολικά, στο Σπήλι, για τους εμβολιασμούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: "Το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες-Εμβολιαστείτε" - Επόμενος σταθμός του Πρωθυπουργού, το Ηράκλειο

Από το Σπήλι του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, όπου έφτασε πριν τις 09.30 το πρωί, ξεκίνησε τις προγραμματισμένες επισκέψεις του στην Κρήτη, σήμερα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο δημοτικό πάρκινγκ του Σπηλίου, βρισκόταν ήδη από νωρίς η Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας που έχει επιστρατευθεί, στην παρούσα φάση, για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Μονάδα, προκειμένου παραστεί συμβολικά στη σημερινή διαδικασία των εμβολιασμών που πραγματοποιούνται μέσω του προγράμματος για τις ορεινές περιοχές. Κυρίαρχο σύνθημα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον ορεινό Δήμο του Αγίου Βασιλείου είναι «προστατευόμαστε, εμβολιαζόμαστε, βγαίνουμε νικητές».

Ο κ. Μητσοτάκης συνοδεύεται από τον γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη, τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, ενώ στην πρωτεύουσα του δήμου Αγίου Βασιλείου τον υποδέχτηκαν εκπρόσωποι του κλήρου, βουλευτές και αιρετοί της Αυτοδιοίκησης. Δεν έλειψαν, φυσικά, και οι μαντινάδες!

 

σπήλι

σπήλι

«Βρίσκομαι στον δήμο Αγίου Βασιλείου για να επιθεωρήσω προσωπικά τις κινητές μονάδες και χαίρομαι πραγματικά που η ανταπόκριση των πολιτών είναι τόσο μεγάλη και θερμή. Είναι δεδομένο ότι εδώ στην Κρήτη πρέπει να αυξήσουμε και άλλο τα επίπεδα του εμβολιασμού και γίνεται μια πολύ συστηματική προσπάθεια από όλους τους φορείς. Πρέπει να μπορέσουμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας οι ο ποίοι ακόμη το σκέπτονται, να εμβολιαστούν και η μεγάλη αξία των κινητών μονάδων είναι ότι πηγαίνουμε εμείς στους πολίτες αντί να ζητάμε στους πολίτες να έρθουν αυτοί στα εμβολιαστικά κέντρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος την κινητή μονάδα εμβολιασμών της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, στο Σπήλι .

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Από καρδιάς θέλω να σας ζητήσω, ξεπεράστε τις αναστολές, ξεπεράστε τις φοβίες σας με οποιοδήποτε τρόπο, είτε στα εμβολιαστικά κέντρα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, είτε στις κινητές μονάδες, εσείς που δεν έχετε ακόμη εμβολιαστεί, να εμβολιαστείτε. Προστατεύετε πάνω από όλα τους εαυτούς σας, τις οικογένειές σας, αλλά συνεισφέρετε παράλληλα στην εθνική προσπάθεια, την οποία κάνουμε ώστε να τελειώσει επιτέλους αυτή η πανδημία. Είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους γιατρούς στην κινητή μονάδα και όπως μου έλεγαν, οι συμπολίτες μας οι οποίοι νοσηλεύονται αυτή την ώρα είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Ας το αντιληφθούν αυτό και οι άνθρωποι που μπορεί να έχουν κάποιες επιφυλάξεις το πόσο επικίνδυνος είναι ο κορονοϊός για όλες τις ηλικίες αλλά και για τις νεότερες, το εμβόλιο είναι ασφαλές. Δεν έχει παρενέργειες. Σπεύστε όλοι να εμβολιαστείτε».

Ακολούθησε σύντομη συζήτηση στο δημαρχείο Αγίου Βασιλείου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη αλλά και το δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη.

Ακολούθως ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ηράκλειο όπου ενδέχεται να δώσει το "παρών", στις 11.00, στην τελετή παράδοσης - παραλαβής ασθενοφόρου.

Στη συνέχεια, στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το ΠΑΓΝΗ όπου και θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με την διοικήτρια και τους υποδιοικητές της 7ης ΥΠΕ, τις διοικήσεις ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου, τους Διευθυντές Ιατρικών Υπηρεσιών και τους Συντονιστές Διευθυντές Covid-19 ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου.

Στο νοσοκομείο πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην αναβαθμισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για τη λειτουργία των κλινικών covid αλλά και του κέντρου Alzeheimer's.

Στις 13.30 θα επισκεφθεί το Εμβολιαστικό Κέντρο Ηρακλείου (ΠΕΔΥ).


Δείτε επίσης:

Στην Κρήτη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ