Ντιμπέιτ για την προεκλογική περίοδο στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων ζητά ο απερχόμενος πρόεδρος

Ντιμπέιτ για την προεκλογική περίοδο στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων ζητά ο απερχόμενος πρόεδρος

Τι αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή του

Τη διεξαγωγή δημόσιων συζητήσεων με τη μορφή ντιμπέιτ και τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων ενόψει των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων ζητά ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Τοπολιανάκης και επικεφαλής του συνδυασμού "Ενωμένο Χανιώτικο Εμπόριο" σε ανοιχτή επιστολή του. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

"Διάλεξα αυτή τη στιγμή, για να απευθυνθώ στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, θέλοντας να μιλήσω για τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας. Όχι ως πρόεδρος ενός συλλόγου που σε λίγο έχει τις εκλογές του. Περισσότερο ως μέλος αυτού του συλλόγου που τον έχω ζήσει σε όλα του τα επίπεδα:
Από νεαρός έμπορος, σε χρόνια πολύ καλύτερα από τα σημερινά, και πάντα ως ενεργό μέλος του (αντιπρόεδρος, οικονομικός επόπτης) και τελικά πρόεδρός του σε στιγμές πολύ δύσκολες σε μία περίοδο κρίσης που μοιάζει να μην τελειώνει. Απλώς αλλάζει αίτια, από δημοσιονομικά σε υγειονομικά, παραμένοντας στην καρδιά της η ίδια: μια συνεχής κρίση μείωσης του βιοτικού επιπέδου και άρα της καταναλωτικής δύναμης των πολιτών. 
Ασχολούμαι ενεργά με τον ΕΣΧ για πάνω από δέκα έτη! Αν έμαθα κάτι καλά, είναι ότι όλοι όσοι συμμετείχαν, ο καθένας από τη δική του πλευρά και με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των πολύ μικρών επιχειρήσεων, αλλά και την δική του ξεχωριστή εμπειρία στα πράγματα, προσπάθησαν ώστε ο σύλλογός μας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και των ηχηρών παρεμβάσεων. 
Ο εμπορικός κόσμος, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι βρισκόμαστε στο επίκεντρο της κρίσης. Περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε συντονισμένη προσπάθεια για να ξεφύγουμε από τους κινδύνους. Οι σύλλογοί μας είναι η καρδιά αυτής της προσπάθειας. Είναι το εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για προστατευτούμε αλλά και για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Μέσα στην κρίση δώσαμε όχι μόνο φωνή αλλά και περιεχόμενο στις ανάγκες του κλάδου. Διαμορφώσαμε διεκδικήσεις με τεκμηρίωση και ρεαλισμό αλλά δεν μείναμε μόνο στις διεκδικήσεις.Βάλαμε «πλάτη» για έργα πνοής για τον εμπορικό κόσμο της πόλης, όπως στην υπόθεση του openmall. Είχαμε καθοριστική συμβολή στην πορεία του έργου και έχουμε εύλογες απορίες για την ολοκλήρωσή του. Αυτός είναι όμως ο ρόλος του συλλόγου: να προστατεύει διεκδικώντας και να δημιουργεί αναπτύσσοντας  δράσεις. Για αυτό, σας καλώ όλους και όλες να πάρετε μέρος στις εκλογές, τακτοποιώντας την εγγραφήσας ενισχύοντας τον σύλλογο και τελικά όλους μας.  
Όσοι από εμάς θα είμαστε υποψήφιοι, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι,ακόμη αν ορισμένες φορές οξύνονται οι αντιπαραθέσεις μας, δεν μπορεί να μην αναγνωρίζουμε ο ένας στον άλλο το κίνητρο της συμμετοχής. Θα πρέπει ακόμα να δώσουμε στους συναδέλφους ξεκάθαρες τις προτάσεις μας για να κάνουν κι αυτοί την επιλογή τους στην κάλπη. Οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο δημοσίου διαλόγου με το επίπεδο που αρμόζει στους συναδέλφους μας. Από τώρα, λοιπόν,προτείνω συμφωνήσουμε στη διεξαγωγή κοινών δημόσιων συζητήσεων με τη μορφή ντιμπέιτ με τους επικεφαλής των παρατάξεων. Εκεί, ως άνθρωποι που γνωριζόμαστε και μας γνωρίζουν, να μιλήσουμε ψύχραιμα, καθαρά και συγκροτημένα. Να πούμε τι έχουμε κάνει, ο καθένας από τις θέσεις ευθύνης που κατέχει, να παρουσιάσουμε τους απολογισμούς μας και φυσικά τις προτάσεις μας για τα κρίσιμα χρόνια που έρχονται. Αυτή την καθαρότητα και την ψυχραιμία στον λόγο μας την οφείλουμε στους συναδέλφους μας και την απαιτούν οι καιροί. 
Με την ελπίδα και την πεποίθηση ότι όλοι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, πιστοί στους αγώνες που έχουν δώσει τα μέλη μας, κυρίως δε σεβόμενοι τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι επιχειρηματίες των Χανίων, 
Εκτιμώ πως η πρότασή μου θα γίνει δεκτή!"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ