Συμμετέχει στην απεργία και η ΕΓΕΣΥΝΗ

Συμμετέχει στην απεργία και η ΕΓΕΣΥΝΗ

Με ανακοίνωση της καλεί τους γιατρούς ΕΣΥ να συμμετέχουν στην απεργία την ημέρα ψήφισης του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία, στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια για το εργατικό νομοσχέδιο, απευθύνει με ανακοίνωση της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηρακλείου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Η ΕΓΕΣΥΝΗ καλεί τους γιατρούς ΕΣΥ να συμμετέχουν στην απεργία την ημέρα ψήφισης του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου, το οποίο εντείνει την επίθεση στο σταθερό εργάσιμο χρόνο, στο οκτάωρο, στο δικαίωμα σε συλλογική διεκδίκηση. Η μαζική συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 Ιούνη έστειλε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και εξέφρασε την αντίθεσή μας σε ένα νομοσχέδιο που φέρει συντριπτικό πλήγμα σε εργασιακά δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με αγώνες εδώ και έναν αιώνα.

Με το νέο νομοσχέδιο επεκτείνεται η εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία με τον εργαζόμενο, παρακάμπτοντας τις συλλογικές συμβάσεις, και διευκολύνεται η καθιέρωση δεκάωρης δουλειάς με απλήρωτες υπερωρίες και αντιστάθμισμα μειωμένο ωράριο ή ρεπό σε περίοδο «μειωμένης απασχόλησης». Αυξάνεται το ετήσιο όριο των υπερωριών με μείωση της αμοιβής τους. Καταργείται η κυριακάτικη αργία για δεκάδες ακόμη κλάδους. Τίθενται πρόσθετα εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα και στη συνδικαλιστική δράση. 

Η παράταση του ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, η παραβίαση του απαραίτητου χρόνου ανάπαυσης, η ευελιξία, οι απλήρωτες υπερωρίες αφορούν όλους τους εργαζόμενους, αφορούν και τους γιατρούς ΕΣΥ, αφού η υπερεφημέρευση και τα χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό είναι κανόνας. Η εντατικοποίηση της δουλειάς μας αυξήθηκε περαιτέρω την περίοδο της πανδημίας. Μάλιστα, γιατροί σε κάποια νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας υποχρεώνονται σε απλήρωτες υπερωρίες στα εμβολιαστικά κέντρα (τα απογεύματα τις καθημερινές).

Διεκδικούμε:

  • Απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου, να μην ψηφιστεί στη Βουλή
  • κατάργηση όλων των νόμων που αφορούν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας 
  • κατάργηση των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.
  • κατάργηση των νόμων που ακυρώνουν την κυριακάτικη αργία 
  • κατάργηση διατάξεων που προβλέπουν ευέλικτες μορφές εργασίας

Παλεύουμε, από κοινού με άλλους εργαζόμενους, για ανθρώπινα ωράρια, για μειωμένο σταθερό χρόνο εργασίας, για σεβασμό στον αναγκαίο χρόνο ανάπαυσης. 

Kαλούμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στα απογευματινά συλλαλητήρια".

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ