"Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς πλαστούς διαχωρισμούς και εικονικές διαμάχες"

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει η Αγωνιστική Κίνηση - Συσπείρωση Εργαζομένων στο δημόσιο τομέα στο Ν. Λασιθίου.

Αναλυτικά:

Η Αγωνιστική Κίνηση - Συσπείρωση εργαζομένων δημοσίου χαιρετίζει τους συναδέλφους από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που συμμετείχαν στη σημερινή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο νομό Λασιθίου με αιτήματα τις αυξήσεις μισθών, την καταπολέμηση της ακρίβειας και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Στο νομό μας δυστυχώς μόνο δύο σωματεία του δημόσιου τομέα ( σύλλογος εργαζομένων ΓΝΑΝ, Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Λασιθίου )συμμετείχαν και στήριξαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η παράταξη μας πρότεινε στην Εκτελεστική Γραμματεία του νομαρχιακού τμήματος την προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας στο δημόσιο τομέα στο νομό Λασιθίου και τη στήριξη των απεργιακών συγκεντρώσεων, όμως η πλειοψηφία του οργάνου απέρριψε την πρόταση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αρνήθηκαν την κήρυξη στάσης εργασίας στο δημόσιο τομέα οι εκπρόσωποι των ίδιων παρατάξεων (Δη. Συ. ΔΑΚΕ, ΑΡΚΙ ΕΑΕΚ) που στη ΓΣΕΕ είχαν ψηφίσει να γίνει η σημερινή απεργία.

Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι κάποια από τα συνδικαλιστικά στελέχη που αρνήθηκαν τη στάση εργασίας στο δημόσιο τομέα στο Ν. Λασιθίου είναι στελέχη κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) που έβγαλαν ανακοινώσεις και συμμετείχαν στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πόση υποκρισία και πόση διγλωσσία πια στις πλάτες των εργαζομένων...

Τα κόμματα που οι συνδικαλιστικές τους παρατάξεις προωθούν και υλοποιούν τη διχοτόμηση και την αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, να εμφανίζονται ως υποστηρικτές του...

Ως Αγωνιστική Κίνηση - Συσπείρωση εργαζομένων, χωρίς πλαστούς διαχωρισμούς και εικονικές διαμάχες, συμμετείχαμε ενεργά στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απριλίου και θα συμμετέχουμε και στις απεργιακές κινητοποιήσεις την πρωτομαγιά και στις 21 Μαϊου.

Για εμάς αυτό που προέχει είναι η οργάνωση της ταξικής πάλης από τους εργαζόμενους και η όσο το δυνατόν πιο ενεργή συμμετοχή τους στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή, κόντρα στα εμπόδια που δημιουργούν με διάφορα τεχνάσματα οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και παρατάξεις.

Αγωνιστική Κίνηση - Συσπείρωση Εργαζομένων στο δημόσιο τομέα στο Ν. Λασιθίου

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ