Συνάντηση Βαρδάκη - Κουράκη για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης

Newsroom
Newsroom

Ποια ζητήματα κυριάρχησαν

Συνάντηση για τα ζητήματα που απασχολούν, όπως ανακοινώθηκε, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς που εμπλέκονται στη λειτουργία τους, πραγματοποίησαν ο Βουλευτής Ηρακλείου  ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης Γιάννης Κουράκης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

"Ο κ. Κουράκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία των Δήμων και των Δ.Ε.Υ.Α. καθώς η αύξηση του ενεργειακού κόστους δημιουργεί πρόσθετα οικονομικά προβλήματα στην ήδη μειωμένη εισπραξιμότητα λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά. 

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκε το πρόβλημα των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς ισχυρή βούληση και των δύο πλευρών παραμένει να μην αποκλειστεί και μείνει χωρίς εργασία κανένας επιτυχών όλων των κατηγοριών από τους τελικούς πίνακες του διαγωνισμού της προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ, όπως αυτοί έχουν ανακοινωθεί.

Τέλος, στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε η εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων των Δήμων και των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. να εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο αίτημά τους για μονιμοποίησή τους.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρδάκης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κουράκη για την εποικοδομητική συνάντηση που είχαν, τον ενημέρωσε για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν και για τα οποία θα συνεχίσει κάθε δυνατή προσπάθεια μέχρι την επίλυσή τους". Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ