Συνάντηση ΕΚΗ με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου

Συνάντηση ΕΚΗ με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου

Στο επίκεντρο της συνάντησης η παραχώρηση του λιμανιού

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο του ΟΛΗ  κ. Βαρδαβά Γιάννη και το Διευθύνων Σύμβουλο κ.Παπαδάκη Μηνά, της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και των Σωματείων που έχουν έδρα τους το Λιμάνι Ηρακλείου.Στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου συν. Βοργιάς Στέλιος, ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της ΔΕΠΑΝΑΛ συν.Ριζικιανάκης Μιχάλης, ο Πρόεδρος του Σωματείου μονίμων εργατών Λιμένος Ηρακλείου συν. Σφακιανάκης  Ξενοφών, και ο Πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου  Ηρακλείου συν. Μαρινάκης Ανδρέας.Θέτοντας και τονίζοντας από την πλευρά μας τους προβληματισμούς και τις θέσεις μας .

Ξεκαθαρίστηκε εξ αρχής η αντίθεση μας  στην παραχώρηση του λιμένος Ηρακλείου και ιδιαίτερα του Ενετικού λιμανιού που αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης μας.

Τονίστηκε δε η αναγκαιότητα συντήρησης και βελτίωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού  του ΟΛΗ που έχει άμεση σχέση  με την ασφάλεια και υγιεινή τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

Ως προτεραιότητα τέθηκε η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων που δραστηριοποιούνται  στο λιμάνι καθώς και η επέκταση της παραχώρησης του « ΚΑΦΕ ΜΑΡΙΝΑ» στο Δήμο Ηρακλείου.Προχωρώντας σε   τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Ε.Κ.Η, με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό Βασίλη , συμφωνήθηκε από κοινού προσπάθεια παραμονής της διαχείρισης του «ΚΑΦΕ ΜΑΡΙΝΑ»  από τη ΔΕΠΑΝΑΛ.

Τέλος ζητήθηκε,  από τον ΟΛΗ όσο και στην συνάντηση που ακολούθησε από τον  το Λιμενάρχη Ηρακλείου κ.Δουβή Ευθύμη ,η εντατικοποίηση των ελέγχων καθώς και η αυστηροποίηση των κανόνων εισόδου στο λιμάνι των επαγγελματιών οδηγών, για την καταπολέμηση της  ανασφάλιστης  εργασίας.

Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ συμφώνησε στο μεγάλο μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων μας, το Ε.Κ.Η θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις και σε κεντρικό επίπεδο, γνωρίζοντας  ότι το βασικό ρόλο στην παραχώρηση του λιμανιού, το έχει το ΤΑΥΠΕΔ .

Επίσης ο Λιμενάρχης Ηράκλειου, για άλλη μια φορά προθυμοποιήθηκε να εντατικοποιήσει τους ελέγχους με σκοπό την πάταξη της μαύρης εργασίας .

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ