Συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη είχε η Μαρία Κοζυράκη

Newsroom
Newsroom

Η Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης βρεθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών

Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών είχε σήμερα η Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη.

Στο πλαίσιο, όπως ανακοινώθηκε, των τακτικών συναντήσεων που πραγματοποιούνται μεταξύ τους, με σκοπό την ενημέρωση και συνεργασία σε θέματα εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών στην περιφέρεια, η κ. Κοζυράκη ενημέρωσε τον Υπουργό για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε ουσιαστικά στον ετήσιο προγραμματισμό των προσλήψεων, κυρίως για την κατηγορία προσωπικού ΙΔΟΧ (ορισμένου χρόνου) και για τον δεύτερο κύκλο κινητικότητας του 2022, ο οποίος αναμένεται να εκκινήσει εντός του Οκτωβρίου. Η Συντονίστρια γνωστοποίησε στον Υπουργό τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί τόσο για προσλήψεις στελεχιακού δυναμικού, όσο και για την επίλυση ζητημάτων του ενιαίου συστήματος κινητικότητας.

Επίσης, συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα σχετικά με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και ζητήματα συγκρότησης και λειτουργίας συλλογικών οργάνων και επιτροπών στην Κρήτη.  

Η Συντονίστρια κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών να προγραμματίσει την επόμενη συνάντηση τους στην Κρήτη, ώστε να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα για τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου στην περιοχή ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.   

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ