Συνεδρίασε το Συντονιστικό για την κακοκαιρία στο Λασίθι

Newsroom
Newsroom

Αξιολογήθηκε η παρούσα κατάσταση - Συστάσεις προς τους πολίτες - Σε πλήρη ετοιμότητα οι αρμόδιοι φορείς

Συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη το ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας) της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδων, με την συμμετοχή του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη. 

Αντικείμενο της συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχαν στελέχη φορέων και υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωποι των Δήμων, της Π.Ε., της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ, Υγειονομικών αλλά και εθελοντικών οργανώσεων, κ.α., ήταν ο συντονισμός δράσης και η συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων για τη λήψη αναγκαίων μέτρων σχεδιασμού, πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ήδη εκδηλώνονται. 

Συντονιστικό Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κύριος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι : «Προτεραιότητά μας είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής των συμπολιτών μας. Είμαστε εδώ στον ορεινότερο Δήμο της ΠΕ Λασιθίου, αλλά και όλης της Κρήτης για να συντονίσουμε τους εμπλεκόμενους φορείς για την προστασία των κατοίκων. Στόχος μας επίσης είναι, στα πλαίσια του δυνατού, ο καθαρισμός των δρόμων και η απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων τόσο εντός της Π.Ε. Λασιθίου όσο και τα σημεία σύνδεσης με ΠΕ Ηρακλείου, τον ΒΟΑΚ, Βραχάσι και Σελί Αμπέλου».

Συντονιστικό Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου

Κατά την διάρκεια του φαινομένου με σύνεση οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, οι αγρότες να λάβουν μέτρα προστασίας του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων τους, τόσο από το χιόνι όσο  και από πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ εφίσταται ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους να απομακρυνθούν από τις ορεινές περιοχές για την δική τους ασφάλεια και την προστασία του ζωικού τους κεφαλαίου, και στους  αλιείς να τηρούν πιστά τις οδηγίες των λιμενικών αρχών.

Περισσότερες πληροφορίες στους συνδέσμους που ακολουθούν:

https://www.crete.gov.gr/politiki-prostasia-perifereias-kritis-ektakto-deltio-epikindynon-kairikon-fainomenon/

https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Φαιστού: Σύσκεψη ενόψει του νέου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας - Ανοιχτά, προς το παρόν, τα σχολεία

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ