Συνεχίζει τις επισκέψεις στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Συνεχίζει τις επισκέψεις στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Τα Α.Τ. Μίνωα Πεδιάδας και Βιάννου και τον Α.Σ. Καστελίου επισκέφθηκε η διοίκηση της ΕΑΥΝΗ

Συνεχίζει τις επαφές και τις επισκέψεις στις διάφορες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Στα πλαίσια των επαφών και συζητήσεων με τους συναδέλφους μας και με γνώμονα πάντα τη συμπαράσταση του σωματείου μας σε αυτούς και στις Υπηρεσίες τους, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις από το Προεδρείο και Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης μας σε Υπηρεσίες της Δ.Α. Ηρακλείου και ειδικότερα στα Α.Τ. Μίνωα Πεδιάδας και Βιάννου και στον Α.Σ. Καστελίου. Μέσα από εκτενέστατες συζητήσεις με τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους μας μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους.

Αστυνομικοί Ηρακλείου

     Ειδικότερα τέθηκαν τα ζητήματα της ενίσχυσης των παραπάνω υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό καθώς και της ενίσχυσης με υπηρεσιακά οχήματα συγκεκριμένου τύπου (Αγροτικά ή JEEP τύπου 4χ4) στα οποία παρατηρήθηκε έλλειψη για την κάλυψη των Υπηρεσιακών αναγκών λόγω ορεινών όγκων και δύσβατών περιοχών που αστυνομεύουν. 

      Το προσωπικό του Α.Τ. Μίνωα Πεδιάδας και του Α.Σ. Καστελίου έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος, έχοντας στην εδαφική τους αρμοδιότητα τις πληγείσες περιοχές από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου, έχοντας καταφέρει να διασφαλίσουν τις περιουσίες των σεισμοπαθών πολιτών, με απόλυτη έως τώρα επιτυχία. Το κτήριο που στεγάζεται το Α.Τ. Μίνωα Πεδιάδος, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές ένεκα του σεισμού, με αποτέλεσμα η χρήση του την παρούσα στιγμή να είναι αδύνατη από τους συναδέλφους μας και η εξυπηρέτηση των πολιτών να είναι δύσκολη, καθώς στεγάζεται σε δύο (2) κοντέινερ στον προαύλιο χώρο αυτού. Κατόπιν επαφών μας με την Δ.Α. Ηρακλείου αλλά και με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μας ενημέρωσαν ότι αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής του κτηρίου με χρονοδιάγραμμα παράδοσης 40 ημερών από την έναρξη τους. Παρατηρήθηκε σημαντική έλλειψη προσωπικού στο παραπάνω Α.Τ. και παρά την υπόσχεση για ενίσχυση με αποσπασμένους συναδέλφους εκτός Δ.Α. Ηρακλείου, αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί έως και σήμερα. Αποτέλεσμα των παραπάνω οι περιπολίες να είναι ανεπαρκείς και ένα μεγάλο μέρος της εδαφικής αρμοδιότητας του παραπάνω τμήματος να μένει χωρίς αστυνόμευση. 

     Άπαντα τα θέματα θα μεταφερθούν αρμοδίως από το προεδρείο της Ένωσης σε πολιτική και φυσική ηγεσία με τις αντίστοιχες πιέσεις μας για την όσο το δυνατόν πιο άμεση επίλυση τους.

     Το Διοικητικό Συμβούλιο μας συνεχίζει τις επισκέψεις στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού μας ώστε να καταγραφούν τα πραγματικά προβλήματα του Αστυνομικού και δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα στον συνάδελφο που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ