Συνεχίζεται η υποχώρηση της θάλασσας - Πότε θα επιστρέψουν τα νερά!

Συνεχίζεται η υποχώρηση της θάλασσας - Πότε θα επιστρέψουν τα νερά!

Οι ειδικοί επιστήμονες μιλούν για την άμπωτη και καθησυχάζουν τις ανησυχίες πολιτών για σεισμό

Εντυπωσιακές εικόνες σχεδόν σε όλη την Κρήτη έχει δημιουργήσει τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο της υποχώρησης της θάλασσας.
Εκτιμάται ότι αυτό θα κάνει τον κύκλο του σε περίπου 10 ημέρες και τα νερά θα επιστρέψουν στη φυσική τους θέση, μέχρι την ευθυγράμμιση των πλανητών, οπότε και θα επαναληφθεί.

Οι ειδικοί επιστήμονες εξακολουθούν να τονίζουν ότι σε λίγες περιπτώσεις παρόμοια φαινόμενα συνδέονται με τους σεισμούς.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιο Λέκκα συνήθως «οφείλονται σε μετεωρολογικές συνθήκες, όπως νότιους ανέμους, ή μπορεί να οφείλεται στη σύνοδο κάποιων πλανητών που ασκούν έλξη σε θαλάσσιες μάζες», τόνισε. Και πρόσθεσε ότι αν το φαινόμενο της υποχώρησης της στάθμης της θάλασσας είναι μόνο σε μια περιοχή, τότε «μπορεί να αποτελέσει προσεισμικό φαινόμενο».

Δείτε την εικόνα από την περιοχή της Ελούντας: 
 Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο Cretalive ο γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Χαράλαμπος Φασούλας επεσήμανε ότι «πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο με ετήσια εμφάνιση που σχετίζεται με την εαρινή ισημερία. Εξαιτίας του προκαλείται μετατόπιση νερού στους ωκεανούς. Σε κάποιες θάλασσες το νερό υποχωρεί και σε άλλες ανεβαίνει» εξήγησε. Και συμπλήρωσε: «Το φαινόμενο κρατά μερικές ημέρες και μετά η θάλασσα επανέρχεται σιγά-σιγά στα φυσιολογικά επίπεδα».


Δείτε επίσης 

Φταίνε οι πλανήτες και όχι το ενδεχόμενο σεισμού για την υποχώρηση της θάλασσας

Ο γεωλόγος Χ. Φασουλάς εξηγεί γιατί υποχώρησε η θάλασσα
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ