Συνεχίζονται οι δολωματικοί ψεκασμοί στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων

Συνεχίζονται οι δολωματικοί ψεκασμοί στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

 

  • Την Κυριακή 17-10-2021  στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιγορτύνου του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.
 
  • Την Κυριακή 17-10-2021  στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλυβίων του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Β.  Επίσης με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, θα ξεκινήσει ο Πρώτος Τοπικός Δολωματικός Ψεκασμός δακοκτονίας έτους 2021, στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων ως εξής:

 

  • Την Κυριακή 17-10-2021  στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πρωτορίων του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.
 
  • τη Δευτέρα 18-10-2021 στο Αλάγνι, Αστρίτσι και Μυρτιά-Αστρακούς
 

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης). 

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί επιθυμούν να συγκομίσουν την παραγωγή τους σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 20 (είκοσι) ημερών από τη λήξη του ψεκασμού, να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. 

 

Τηλ. Επικοινωνίας ΔΑΑ ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  2813407926

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ