Συνεχίζονται οι εργασίες του 10ου Θερινού Σχολείου Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας, στα Χανιά

Newsroom
Newsroom

Μεταξύ των δημοσιογραφικών φορέων χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογέρης, ο οποίος τόνισε την σημασία του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Συνεχίζονται οι εργασίες του 10ου Θερινού Σχολείου Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας μετά την επίσημη έναρξη που πραγματοποιήθηκε την Σάββατο 23 Ιουλίου. Επισημαίνεται ότι μεταξύ των δημοσιογραφικών φορέων χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογέρης, ο οποίος τόνισε την σημασία του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το βράδυ οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την ιστορία της παλιάς πόλης των Χανίων, από τον ιστορικό-τουρκολόγο και διδάσκοντα στο ΕΑΠ, Γιώργο Λιμαντζάκη.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν με μια επίσκεψη στο σπήλαιο Σφεντόνι και το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων «Ποταμίανου». Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑΚΟΜΜ, με εισηγήσεις από τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη και τον διευθυντή του κέντρου Δημήτρη Παττακό σχετικά με του σκοπούς και τις δράσεις του. Έπειτα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη ΚοιΝσΕΠ «Τόπος του Βοσκού» όπου ο δήμαρχος τόνισε ότι η ύπαρξη πολιτικής για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών κρίνεται αναγκαία.

Ακολούθησε ξενάγηση στην αρχαία Ζώμινθο όπου αυτή την περίοδο υπάρχει ανασκαφική δραστηριότητα με επικεφαλής την αρχαιολόγο Σακελλαράκη. Τέλος, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το σπίτι του Νίκου Ξυλούρη στα Ανώγεια.

Να σημειωθεί ότι, το Θερινό Σχολείο διοργανώνεται από το Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών & Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανιών, τον Δήμο Αποκορώνου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, με την στήριξη του Δήμου Ρεθύμνης, του Δήμου Ανωγείων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Χανίων, του Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη και της ημερήσιας εφημερίδας Χανιώτικα Νέα.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ