Συνεχίζονται οι καταλήψεις - Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι

Συνεχίζονται οι καταλήψεις - Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι

Με 12 σχολεία υπό κατάληψη - 9 Λύκεια και 3 Γυμνάσια - ξεκίνησε ο Οκτώβριος στην εκπαιδευτική κοινότητα στην Π.Ε. Ηρακλείου, με τις αντιδράσεις για την έλλειψη σχεδιασμένων υγειονομικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, να συνεχίζονται από τους μαθητές.

Την ίδια ώρα, αντιδράσεις καταγράφονται και από την πλευρά των εκπαιδευτικών για τα ελλιπή και αποσπασματικά μέτρα στα σχολεία.

Στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιείται πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο στην Αθήνα, ενώ κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και στο Ηράκλειο στις 10.00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Και στα Χανιά, συνεχίζονται οι καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί και νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Όσον αφορά τις καταλήψεις, μέχρι αυτή την ώρα τελούν υπό κατάληψη το ΕΠΑΛ Βρυσών, το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών, το 2ο ΓΕΛ Χανίων και το Γυμνάσιο Κολυμβαρίου.

Παράλληλα, το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων, κηρύσσει, όπως ανακοίνωσε, νέα 3ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 10.15πμ-1.15μμ με συγκέντρωση στις 10.30πμ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων εν όψει των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ