Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τους φοιτητές που διώκονται

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τους φοιτητές που διώκονται
Newsroom
Newsroom

Την Πέμπτη οργανώνεται συλλαλητήριο.

Στο πλευρό των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης που διώκονται στέκεται ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος του Ιδρύματος στα Χανιά.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως "η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως δεν δίστασε να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων ζητώντας τις ποινικές διώξεις φοιτητών για παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων. Με τις ενέργειές της, κινήθηκε προκαταρκτική εξέταση στην οποία κλήθηκαν 8 αγωνιστές, συνδικαλιστές φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη ΔΣ και οι Πρόεδροι των φοιτητικών συλλόγων Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής."

Οι φοιτητές αναφέρουν πως "καλούμε κάθε φοιτητικό σύλλογο, συνδικάτο και σωματείο, κάθε άνθρωπο που παλεύει για την ελευθερία και τα δημοκρατικά δικαιώματα, το δημόσιο πανεπιστήμιο να καταγγείλει την εξωφρενική σκευωρία σε βάρος των 8 φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης, να πλαισιώσει τους αγώνες των φοιτητικών συλλόγων και να υψώσει τείχος απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκρατίας.

 

Δεν τρομοκρατούμαστε! Η νεολαία, το λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα θα υπερασπιστούν τις λαϊκές ελευθερίες. Οι σκευωρίες θα καταπέσουν!

 

ΚΑΛΟΥΜΕ OΛOYΣ TOYΣ MAZIKOYΣ ΦOPEIΣ THΣ ΠOΛHΣ ΣE ΠAΛΛAΪΚΟ-ΠANEYKΠAIΔEYTIKO ΣYΛAΛΛHTHPIO ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07/07 στις 19.00 , στην Πλ. Δημοτικής Αγοράς

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06/07"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ