Συνεχίζονται οι ψεκασμοί δακοκτονίας στην Π.Ε. Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί δακοκτονίας στην Π.Ε. Ηρακλείου

Στους Δήμους Αρχανών Αστερουσίων, Γόρτυνας και Φαιστού

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο τέταρτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας την Τετάρτη 26-8-2020 στις Άνω Αρχάνες

Επίσης, θα ξεκινήσει ο 3ος Δολωματικός Ψεκασμός Δακοκτονίας, την ΤΕΤΑΡΤΗ 26/08/2020 στις   τοπικές κοινότητες  Άνω Άκρια και Τσιφούτ Καστέλι του Δήμου Γόρτυνα (Δ.Ε. Κόφινα).

Tην Τετάρτη 26-8-2020   θα  ξεκινήσει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στα Δ.Δ. Βασιλικά Ανώγεια, Απεσωκάρι και Πλώρα, καθώς και ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός στα Δ.Δ. Μιαμού, Άγιος Κύριλλος και Βασιλική του Δήμου Γόρτυνας.

Ακόμα, την Τρίτη 25-8-2020  θα γίνει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα  Πηγαϊδάκια, και την Τετάρτη 26-8-2020 ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός στις Καμάρες του Δήμου Φαιστού.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ'όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ