"Συνεχίζουμε τον αγώνα" λένε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ρεθύμνου

"Συνεχίζουμε τον αγώνα" λένε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ρεθύμνου

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου αναφέρει:

" Το Σωματείο μας ενημερώνει ότι τις επόμενες μέρες η Κυβέρνηση θα καταθέσει τροπολογία σύμφωνα με την οποία παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας όσων λήγουν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 για δύο (2) μήνες, ανεξάρτητα αν πήραν μία παράταση μέσα στο 2020.

Επίσης για τους εργαζόμενους με μη υποχρεωτική επαναπρόσληψη (εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό) που πήραν το έκτακτο επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, παρατείνεται για δύο (2) μήνες ακόμη, δηλαδή Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

 Όσοι συνάδελφοι είτε από τον επισιτισμό είτε από τον Τουρισμό δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα 50 ένσημα, θα πάρουν και αυτοί δύο (2) μήνες επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Με εγκύκλιο που θα βγει από το Υπουργείο Εργασίας αποσαφηνίζεται πως δεν θίγεται το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όσων ήταν σε αναστολή σύμβασης.

Τέλος το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την μη εμφάνιση των ενσήμων από μονομερείς αναστολές συμβάσεων, δεσμεύτηκε το Υπουργείο πως τις επόμενες μέρες θα λυθεί και θα εμφανιστούν τα ένσημα κανονικά.

 Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την κάλυψη όλων των εργαζομένων στον τουρισμό μέχρι την ημέρα που θα πιάσουν δουλειά.

 Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων 2831024080 και του Εργατικού Κέντρου 2831022332". 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ