Συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων από Κύπρο, Ελλάδα και ΗΠΑ στη Σούδα

Συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων από Κύπρο, Ελλάδα και ΗΠΑ στη Σούδα

Η δραστηριότητα εκτελέστηκε στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – ΗΠΑ υπό τον συντονισμό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ

Η δεύτερη συνεκπαίδευση μεταξύ Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας - Κύπρου - ΗΠΑ σε αντικείμενα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σούδας στην Κρήτη, από τις 16 έως τις 24 Μαρτίου.

askisi

Η συνεκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των τριών χωρών. Τον συντονισμό της δραστηριότητας είχε η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ Ελλάδας.

aksisi

Σχετική ανακοίνωση του υπουργείου 'Αμυνας Κύπρου αναφέρει ότι το προσωπικό είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί σε αντικείμενα όπως: βολές μάχης ταχείας αντίδρασης σε στατικούς στόχους ημέρα και νύχτα, αμφίβιες επιχειρήσεις πλησίον ακτής και νηοψίες με πρακτική εφαρμογή στη φρεγάτα "ΨΑΡΑ" και του εκπαιδευτικού πλοίου "ΑΡΗΣ" του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

1

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων Κύπρου, Ελλάδας και ΗΠΑ επιβεβαιώθηκε η άρτια εκπαίδευση, το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση επιχειρήσεων αντιμετώπισης σύγχρονων απειλών.

askisi

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ