Συνελήφθη άνδρας που βασάνιζε το άλογο του - Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση του ζώου

Συνελήφθη άνδρας που βασάνιζε το άλογο του - Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση του ζώου

Το ζώο βρέθηκε με κομμένο πόδι, υποσιτισμένο και φοβισμένο

Μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση έφτασε στο Σύλλογο "Ζωφόρος". Η πληροφορία και το κάλεσμα αφορούσε ένα άλογο που ζούσε σε άθλιες συνθήκες.Μέλη της "Ζωφόρου" μετέβησαν στο σημείο όπου βρισκόταν τοάλογο, συνοδεία της Αστυνομίας. Βρήκαν το ζώο, υποσιτισμένο, δεμένο σε δέντρο και αυτό ήταν ... το λιγότερο σοβαρό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η "Ζωφόρος" σε ανακοίνωσή της, έλειπε ολόκληρη η οπλή του από το πίσω πόδι με αποτέλεσμα το ζώο να αιμορραγεί και να έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό, με νεκρό ιστό που κρεμόταν από το σημείο. Όλο αυτό προήλθε από δέσιμο από το πόδι του χαμηλά -κοντά στην οπλή- με σχοινί(!) το λεγόμενο ”παστουρωμα”.

άλογο

Ο κτηνίατρος Στέλιος Πηρουνάκης έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο ζώο και υποστήριξε το τραύμα με ενέσεις για να ανακουφιστεί από τους πόνους. Το άλογο, αν και κακοποιημένο, ήταν πολύ συνεργάσιμο με ένα βλέμμα πόνου και φόβου.

Μετά από εισαγγελική εντολή το ζώο αφαιρέθηκε από τον ιδιοκτήτη του. Βρέθηκε αμέσως στο αυτόφωρο μιας και η καταγγελία ήταν συγκεκριμένη. Με ειδικό τρέιλερ το ζώο μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο ώστε να λάβει την κατάλληλη φροντίδα.

Όπως επισημαίνει η "Ζωφόρος", "όλα συντονίστηκαν και οργανώθηκαν χάρη στην Ελληνική Αστυνομία και των επικεφαλής της Αστυνομικο ΥΔντη κ. Νίκο Χρυσάκη & Διοικητή Α.Τ. Αγίου Μύρωνα κ. Εμμανουήλ Ρινακακη, που δίνουν παράδειγμα συνεπείας και ενσυναισθησης τηρώντας στο έπακρο τις Άξιες για τις οποίες υπάρχει το λειτούργημα τους".

To πρόστιμο που βεβαιωθηκε ειναι 30.300 ευρω.

Στον αγώνα για την επούλωση των πληγών κορμιού και σώματος, η "Ζωφόρος" ζητάει βοήθεια (δείτε ΕΔΩ) για να καταφέρει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες τροφές, βιταμίνες, αντιβιώσεις, γιατρό, γάζες κλπ για το ζώο.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ