Συνελήφθησαν οι διακινητές των 114 αλλοδαπών που εντοπίστηκαν στους Καλούς Λιμένες
Πρόκειται για τις τρεις καραβιές παράτυπων μεταναστών που διασώθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή νότια του νομού Ηρακλείου
Τρεις νεαρούς άνδρες από το Νότιο Σουδάν συνέλαβαν οι αρχές ως τους διακινητές των συνολικά 114 παράτυπων μεταναστών που διασώθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης στα ανοιχτά των Καλών Λιμένων. Επρόκειτο για δύο διαφορετικές ομάδες με 32 και 82 άτομα αντίστοιχα που επέβαιναν σε τρεις βάρκες.
Και οι τρεις συλληφθέντες προέρχονται από το Νότιο Σουδάν και υποδείχθηκαν ως οι διακινητές από τους υπόλοιπους αλλοδαπούς. Για τη λέμβο με τους 32 μετανάστες συνελήφθη ένας 18χρονος και για τις άλλες δύο με την ομάδα των 82 επιβαινόντων, δύο άνδρες ηλικίας 25 και 21 ετών αντίστοιχα.
Όπως επισημαίνεται στις σχετικές ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος, η βάρκα με τους 32 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 42 ν.μ. νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων. Η λέμβος είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης το βράδυ της 22ης Ιουνίου 2026 και κάθε ένας από τους επιβαίνοντες είχε καταβάλει χρηματικά ποσά μεταξύ 150.000 και 170.000 γκίνε Αιγύπτου, για την μεταφορά τους στην Ελλάδα.
Οι 82 αλλοδαποί που ήταν μοιρασμένοι σε δύο βάρκες ξεκίνησαν επίσης από το Τομπρούκ και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος: «Σύμφωνα με τους αλλοδαπούς οι 47 εξ’ αυτών εκκίνησαν τις βραδινές ώρες την 22.06.2026 από την περιοχή Τομπρούκ της Λιβύης, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά περί τις 300.000 γκίνε Αιγύπτου για την μεταφορά τους στην Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιποι 35 εκκίνησαν τις πρωινές ώρες την 22.06.2026 από την ίδια περιοχή, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά μεταξύ 12.000 και 13.000 δηναρίων Λιβύης».
Κεντρική φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
- Τον Ιούλιο το 13ο Διεθνές Συμπόσιο για τη Βιολογία των Χερσαίων Ισοπόδων
- Θλίψη στο Γυμνάσιο Βιάννου για την απώλεια του Μιχάλη Βαρδάκη
- Στο Ηράκλειο την Παρασκευή η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη




