Συνοδική σύσκεψη με βλέμμα στο… Φανάρι!

Συνοδική σύσκεψη με βλέμμα στο… Φανάρι!

Η σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, η έντονη φημολογία και οι διαρροές...

Σύσκεψη διαρκείας πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Κρήτης στο Ηράκλειο, παρόντων όλων των Μητροπολιτών του νησιού αλλά και του νομικού συμβούλου της Αρχιεπισκοπής.

Η άτυπη σύνοδος ασχολήθηκε και με θέματα τρέχοντα της Εκκλησίας όπως αυτά προέκυψαν διαρκούσης της πανδημίας, όπως για παράδειγμα τι γίνεται με την ηλεκτρονική υποβολή παραβόλων για τους θρησκευτικούς γάμους και άλλα θέματα τρέχουσας επικαιρότητας. Ωστόσο υπάρχει έντονη φημολογία πως στο περιθώριο της σύσκεψης ετέθη ακροθιγώς και το θέμα της δρομολόγησης της διαδικασίας στην επόμενη μέρα στην κεφαλή της Αρχιεπισκοπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό μπορεί να δρομολογηθεί σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, μόνον εφόσον ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δηλώσει την επιθυμία του να αποχωρήσει κι έτσι ανοίξει ο δρόμος της διαδοχής. Αυτό που υποστηρίζεται, είναι ότι οι Ιεράρχες της Κρήτης δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να ασκήσουν πίεση παραίτησης του Αρχιεπισκόπου, ή τουλάχιστον αυτό διαρρέεται από τους ίδιους. Ωστόσο από την άλλη πολλοί παραπέμπουν με νόημα στην Οικουμενική Σύνοδο στο Φανάρι της 23ης Ιουνίου, ημερομηνία που μπορεί να επηρεάσει τα εκκλησιαστικά πράγματα της Κρήτης.

Σε ερώτηση πάντως του cretalive σε Ιεράρχη της Κρήτης για τα όσα διαμείφθησαν στη σύσκεψη, μας είπε « μην αναζητήσετε σήμερα την είδηση»!Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ