Συντυχάκης: Η κυβέρνηση φέρνει «τρομονόμο» στην Τέχνη και τα άλλα κόμματα «στρουθοκαμηλίζουν»

Συντυχάκης: Η κυβέρνηση φέρνει «τρομονόμο» στην Τέχνη και τα άλλα κόμματα «στρουθοκαμηλίζουν»

O βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε την υποκρισία όλων των αστικών πολιτικών κομμάτων επί του θέματος

Η ευρωπαϊκή οδηγία για τα οπτικοακουστικά μέσα που ενσωματώνεται στην ελληνική νομοθεσία είναι άκρως αντιδραστική, επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες, φιμώνει κάθε προοδευτική φωνή και σκέψη, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκηςμιλώντας σήμερα στη Βουλή επί του σχετικού νομοσχεδίου που φέρνει «τρομονόμο» στην Τέχνη και την πολιτιστική δημιουργία. 

Κατήγγειλε την υποκρισία όλων των αστικών πολιτικών κομμάτων επί του θέματος, τονίζοντας πως «στρουθοκαμηλίζουν», κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν παίρνουν θέση για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο εμπλουτίζει τον ευρωπαϊκό «τρομονόμο» και απαγορεύει την ανάρτηση στο διαδίκτυο κάθε προοδευτικής, ριζοσπαστικής φωνής.

Επισήμανε πως στη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, νωρίτερα, «παρακολουθήσαμε το θέατρο του παραλόγου, όπου επί 20 λεπτά ομιλίας ο Αλ. Τσίπρας δεν είπε κουβέντα για την εφαρμογή του τρομονόμου στον πολιτισμό και την τέχνη, δεν είπε κουβέντα για τα επίμαχα άρθρα 8 και 32» αλλά προτίμησε να αποχωρήσει «πετώντας την μπάλα στην κερκίδα», για να μην πάρει θέση επί του θέματος, αφού τη συγκεκριμένη οδηγία ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει στηρίξει στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Καταλήγοντας και αναφερόμενος στο δώρο των 3.500.000 ευρώ που κάνει η κυβέρνηση στους καναλάρχες τόνισε πως κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνουν στη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων με το πρόσχημα ότι «πρέπει να στηριχθούν όλες οι επιχειρήσεις». Όμως, όλες οι επιχειρήσεις δεν είναι το ίδιο, «οι καναλάρχες δεν είναι το ίδιο με τους αυτοπασχολούμενους βιοπαλαιστές, με τον μπακάλη της γειτονιάς», τόνισε χαρακτηριστικά και επισήμανε την ανάγκη της ανατροπής αυτής της πολιτικής με τους αγώνες του λαϊκού κινήματος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ