Συντυχάκης: Να μη γίνει καμία απόλυση στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης

Συντυχάκης: Να μη γίνει καμία απόλυση στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης
Newsroom
Newsroom

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα "Να μη γίνει καμία απόλυση στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης" κατέθεσε οβουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

 

Η ερώτηση

 

Από 23 Μαΐου αρχίζει η λήξη των συμβάσεων 50 εργαζόμενων με ΣΟΧ, που εργάζονται ως επικουρικό προσωπικό στις 8 Δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης. Οι επιπτώσεις από την απώλεια των συγκεκριμένων εργαζόμενων θα είναι σοβαρές, καθώς πρόκειται για εργαζόμενους σε θέσεις νευραλγικές για την προστασία της ζωής των πιο ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού (βαριά αναπήρους, χρόνια πάσχοντες, παιδιά χωρίς οικογένεια), για τις οποίες,μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχει μόνιμος εργαζόμενος ο οποίος να καλύπτει οργανικά τη θέση.

Οι επικείμενες αυτές απολύσεις έρχονται να προστεθούν σε όσες έχουν ήδη συντελεστεί για εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, 24μηνης διάρκειας μέσω ΑΣΕΠ,αλλά και σε όσες επίκεινται με τη λήξη των ασφαλιστικών μέτρων για 40 εργαζόμενους, τον Νοέμβριο. Το μέγεθος του προβλήματος, εξαιτίας αυτής της αντιλαϊκής επίθεσης σε βάρος εργαζόμενων και περιθαλπόμενων, αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι παρά την τραγική υποστελέχωση και ενώ ζητήθηκαν από τις Δομές του Κ.Κ.Π. ΠΚ 60 εργαζόμενοι ως επικουρικό προσωπικό, το υπουργείο ενέκρινε πριν λίγες μέρες μόνο 12 θέσεις για όλη την Κρήτη, οι οποίες μάλιστα για να εγκριθούν θα περάσει εξάμηνο!  

Τα παραπάνω, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δομών, η οποία εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, κτλ), που αποδέχονται τις κατευθύνσεις τις Ε.Ε. και τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων  να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη του, για να στηρίξει την επιχειρηματική δράση στον χώρο της Πρόνοιας, με αποτέλεσμα την πραγματικότητα της δραματικής κατάστασης για τους περιθαλπόμενους και τις οικογένειές τους και την εργασιακή ομηρία του προσωπικού των Δομών. 

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για:

 

- Να μη γίνει καμία απόλυση των σημερινών εργαζόμενων, να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας και να γίνουν προσλήψεις, με κατεπείγουσες διαδικασίες, μονίμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες για τη στελέχωση και των 8 δομών του Κ.Κ.Π. ΠΚ.

- Να εξασφαλιστεί η πλήρης, αποκλειστική και επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των δομών, την άμεση αναβάθμισή τους με υλική υποδομή και επίλυση των κτιριακών προβλημάτων τους. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ