Συντυχάκης:Κακόγουστο σόου η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Συντυχάκης:Κακόγουστο σόου η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

"Για τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου υπέρτατος νόμος είναι η εξυπηρέτηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, δηλαδή των συμφερόντων μιας ισχνής μειοψηφίας σε βάρος μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας."

Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Οικονομικών της ΝΔ, δίνει τη βολική ευκαιρία και στους δύο να επιδοθούν σε ένα κακόγουστο σόου για να καλύψουν ότι όλοι μαζί συμφωνούν και επαυξάνουν με την εφαρμογή της βαθιάς ταξικής απάνθρωπης πολιτικής, που ξεζουμίζει το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου. Αυτό επισήμανε στην ομιλία του στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή το πρωί του Σαββάτου ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Πρόσθεσε, πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, βομβαρδίζοντας με αμέτρητα αντιλαϊκά νομοσχέδια που στο επίκεντρό τους τώρα βρίσκεται ο νέος πτωχευτικός κώδικας που δίνει το πράσινο φως στις τράπεζες και τα funds να ξεσπιτώσουν το λαό, να βάλουν στο χέρι την περιουσία του, να δεσμεύσουν τα εισοδήματά του και να τον μετατρέψουν σε δούλο των τραπεζών.

Επισήμανε πως στα σκαριά βρίσκεται και το νέο χτύπημα στο σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, η παραπέρα μείωση εργοδοτικών εισφορών, η ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης με το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Για τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου υπέρτατος νόμος είναι η εξυπηρέτηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, δηλαδή των συμφερόντων μιας ισχνής μειοψηφίας σε βάρος μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Κατήγγειλε πως και τα δύο κόμματα είναι συνυπεύθυνα για την πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος του λαού μέσα από διαρκή μνημόνια και κόφτες, αντιλαϊκά μέτρα, ευρωπαϊκά εξάμηνα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Κατήγγειλε πως όλα ανάγονται στην ατομική ευθύνη, χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο για προστασία και καμιά πρόληψη επειδή προτεραιότητα του κράτους και όλων των κυβερνήσεων δεν ήταν ποτέ οι λαϊκές ανάγκες, αλλά τα κέρδη του κεφαλαίου. «Το ίδιο έργο ζούμε πότε με τον κορονοϊό, πότε με τα εργατικά ατυχήματα, πότε με πλημμύρες, πυρκαγιές και καταστροφές», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Κι όλα αυτά για να συγκαλυφθούν οι τεράστιες κρατικές ευθύνες και η εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων του κεφαλαίου αλλά και των εκπροσώπων τους στην τοπική διοίκηση που έχει μετατραπεί σε επιχείρηση». 

Το πραγματικό ερώτημα για το λαό επισήμανε ο Μ. Συντυχάκης, είναι εάν θα δεχθεί να ζει στον εφιάλτη της μόνιμης χρεωκοπίας για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο ή θα δυναμώσει τον αγώνα του για την κάλυψη των δικών του αναγκών. «Η απάντηση θα δοθεί με την οργανωμένη απειθαρχία, η λαϊκή μομφή στα κόμματα και τις κυβερνήσεις θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα με ένταση της πάλης μέσα από τα σωματεία και φορείς, με την πλατιά συστράτευση του εργατόκοσμου με το ΚΚΕ, με συγκέντρωση των δυνάμεων ενάντια στον πραγματικό εχθρό, που είναι τα μονοπώλια, και την εξουσία τους», κατέληξε. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ