ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας για δασικούς χάρτες: Τα προβλήματα προκαλούν απόγνωση

ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας για δασικούς χάρτες: Τα προβλήματα προκαλούν απόγνωση

Κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 11 Απριλίου

Στα προβλήματα που δημιουργηθεί από την ανάρτηση των δασικών χαρτών και έχουν προκαλέσει "αγωνία και απόγνωση" αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο ακύρωσε το έργο της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ξεκινήσει την ανάρτηση των δασικών χαρτών και αντιμετώπισε πολλά χρόνια προβλήματα της ελληνικής υπαίθρου, αλλά δημιούργησε ένα χάος που ταλαιπωρεί τους πολίτες και μάλιστα σε μία περίοδο που η πανδημία δημιουργεί πολλούς περιορισμούς.

Παρά την καθυστέρηση 40 χρόνων, κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η ανάρτηση των δασικών χαρτών έφτασε από το 0,8% του 2014 στο 55%, ενώ για το υπόλοιπο 45% είχαν προγραμματιστεί όλες οι μελέτες ώστε να ολοκληρωθεί η κύρωση μέχρι το τέλος του 2020. Με πληθώρα νομοθετημάτων αντιμετωπίστηκαν πολλά από τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν για δεκαετίες στην ελληνική ύπαιθρο και  δεν έχουν περιληφθεί στις νέες αναρτήσεις.

Η κατάθεση των “νέων” δασικών χαρτών προκαλεί έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις σε όλη την Κρήτη και αλλού, με κύριο αίτημα τη διόρθωσή τους, καθώς η το αποτέλεσμα της εφαρμογής τους θα είναι η στέρηση της γης από τους πραγματικούς παραγωγούς.

Η κυνική και άδικη κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και οι οργανώσεις του στην Κρήτη θα στηρίξουν το δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων των πολιτών και δεν θα επιτρέψουν τα παιχνίδια λίγων εις βάρος των περιουσιών και της τοπικής ανάπτυξης.

Την Κυριακή 11/4, στην Ιεράπετρα, στηρίζουμε την συμβολική κινητοποίηση των παραγωγικών φορέων της πόλης μας και του Λασιθίου.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ