ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Επιστροφή στο παρελθόν από την Κυβέρνηση στον χώρο της εκπαίδευσης

Newsroom
Newsroom

Με αφορμή τις προσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρεται:

"Ο ευαίσθητος χώρος της εκπαίδευσης βρίσκεται για άλλη μια φορά στο στόχαστρο της Κυβέρνησης της ΝΔ. Η περιβόητη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης είναι ουσιαστικά  έλεγχος, χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, κατάργηση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας στο Δημόσιο σχολείο.
Η Κυβέρνηση στοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς, σε κάθε ευκαιρία τους παρουσιάζει ως αποδιοπομπαίους τράγους που ευθύνονται για όλα τα κακώς κείμενα στα σχολεία, ξεχνώντας τις τεράστιες ευθύνες της και την πλήρη αδιαφορία για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τη δημιουργία νέων σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών που θα προάγουν την κριτική και τη δημιουργική σκέψη των μαθητών. Με μισθούς πείνας, με υλικοτεχνική υποδομή με τεράστια προβλήματα, οι εκπαιδευτικοί μοχθούν και κρατούν όρθια τα σχολεία.

Τα έργα και οι ημέρες της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης γνωστά: 
Αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα
Άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο - κατακτήσεις χρόνων- που υπηρετούσε τη δημοκρατία και το παιδαγωγικό κλίμα στα σχολεία.
Βλέπει το σχολείο ως επιχείρηση, δίνοντας στους Διευθυντές μονοπρόσωπες δικαιοδοσίες, απαξιώνοντας το Σύλλογο Διδασκόντων.
Επαναφέρει από την πίσω πόρτα τον Επιθεωρητισμό. 
Προσπαθεί να «περάσει» την τιμωρητική αξιολόγηση, πιστή στο παρωχημένο και αποτυχημένο μοντέλο του αγγλοσαξονικού συστήματος των διαρκών μετρήσεων δεικτών παραγωγής, που ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί, στις χώρες που εφαρμόστηκε.
Τελευταία, με αφορμή τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων σχολικής βίας και εκφοβισμού, παρουσίασε ένα πρόγραμμα υποτίθεται αντιμετώπισής του, που παραπέμπει στις δεκαετίες του `50 και του `60. Με απειλές προς γονείς και μαθητές, με αποβολές, ξεχνώντας παντελώς τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου και φυσικά την πρόληψη. 

Και όλα αυτά χωρίς διάλογο, με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και αυτές των  Γονέων. Η απάντηση στον αγώνα των εκπαιδευτικών: Δικαστήρια, απειλές απολύσεων και διώξεις. 
Η δική μας πρόταση για τον πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης, στοχεύει σε μια ποιοτική, αναβαθμισμένη, συμπεριληπτική εκπαιδευτική διαδικασία, με συμμάχους και πρωταγωνιστές τους εκπαιδευτικούς, εξασφαλίζοντάς τους, ένα ευρύ πρόγραμμα δημιουργίας υποδομών και μέσων και ουσιαστικής επιμόρφωσης, με στόχο μια σύγχρονη αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, για  τις ιδιαίτερες ανάγκες τους και τις κλίσεις τους.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ