Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, και στο πλαίσιο της θερινής - αντιπυρικής περιόδου που έχει ήδη ξεκινήσει, και που διαρκεί από την 1η  Μαϊου έως τις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο τον Συντονισμό και Οργάνωση των Υπηρεσιών και φορέων,  που εμπλέκονται στο έργο της αντιμετώπισης κινδύνων από δασικές πυρκαγιές

Στην παραπάνω συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης,  κας Μαρίας Λιονή, παραβρέθηκαν με φυσική παρουσία ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Δημήτρης Λελεδάκης,  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης,  κ. Μπουντουράκης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κρήτης, της  Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ρεθύμνου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και   της Διεύθυνσης Δασών.  Με τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Διεύθυνσης Κρήτης, της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Δήμων, Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας, λοιπών εμπλεκόμενων φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκε ο σχεδιασμός των εμπλεκομένων φορέων αναφορικά  στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών,  καθώς και ο εντοπισμός ιδιαιτεροτήτων και προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά την εκδήλωση αυτών. Συζητήθηκαν επίσης οι τρόποι βελτίωσης του συντονισμού της δράσης των εμπλεκομένων φορέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους  και καθορίστηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ τους, ώστε να είναι αποτελεσματική η πρόληψη της εκδήλωσης μιας πυρκαγιάς, άλλα και η καταστολή της.

Λόγω των περιορισμών που επέβαλε η χρήση τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση επί μέρους συσκέψεων μεταξύ των συμμετεχόντων, ώστε να επιτευχτεί ο μέγιστος δυνατός βαθμός ετοιμότητας. Ιδιαίτερη μάλιστα βαρύτητα θα δοθεί στην ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από τις δασικές πυρκαγιές και τους τρόπους πρόληψης, με επισκέψεις στην επαρχία του νομού Ρεθύμνου και συναντήσεις με πολίτες και τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Καθώς η καλύτερη μέθοδος αποφυγής κινδύνων από τα παραπάνω φαινόμενα είναι η πρόληψη, καλούνται οι πολίτες όπως τηρήσουν την απαγόρευση χρήσης πυρός στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο, άλλα και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών όσον αφορά την αποφυγή και αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ