Σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο, για τις πολλαπλές ρυπάνσεις από κατσίγαρο

Newsroom
Newsroom

Έμφαση στην εκτεταμένη ρύπανση στο μεγάλο ποτάμι του Δήμου Μινώα

Συνάντηση για τις συνεχόμενες καταγγελίες, για τις οποίες έχει γράψει το Cretalive, πολλαπλών ρυπάνσεων πηγών και ποταμών από τοξικά απόβλητα ελαιουργείων, με έμφαση την εκτεταμένη ρύπανση του μεγάλου ποταμού στο δήμο Μινώα, είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Ξυλούρης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου ταξίαρχος Νίκος Σπυριδάκης. 

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν Αξιωματικοί-συνεργάτες του Αστυνομικού διευθυντή και ο διευθυντής της υπηρεσίας περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης Μαρίνος Κριτσωτάκης. Οι κ.κ. Ξυλούρης και Κριτσωτάκης ενημέρωσαν τον κ. Σπυριδάκη και τους συνεργάτες του, ότι καθημερινά υπάρχουν καταγγελίες στην υπηρεσία τους για πολλές περιπτώσεις ρύπανσης του περιβάλλοντος από κατσίγαρο με σοβαρότερη όλων την εκτεταμένη ρύπανση που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη στο μεγάλο ποτάμι του Δήμου Μινώα το οποίο διέρχεται δέκα χωριά. Στην περίπτωση αυτή, ύστερα και από στοιχεία της δημοτικής αρχής, έγινε παράνομα απόρριψη μεγάλων ποσοτήτων κατσιγάρου στα φρεάτια του βιολογικού καθαρισμού του Αρκαλοχωρίου με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές ο μηχανολογικός εξοπλισμός και έτσι από τους αγωγούς να απορρέουν παράλληλα κατσίγαροι και ανεπεξέργαστα λύματα.   

Ο κ. Ξυλούρης ευχαρίστησε τον Αστυνομικό διευθυντή και τους συνεργάτες του για την συνάντηση, ενώ από κοινού αποφασίστηκε να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ τους και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι Αστυνομίας, υπηρεσιών της Περιφέρειας, έχοντας και τη συνεργασία των δήμων, περιβαλλοντικών-πολιτιστικών συλλόγων, ΤΟΕΒ, κοινοτήτων κ.α. 

Παράλληλα επισήμαναν, πως οι ελαιουργοί θα πρέπει να τηρούν την νομοθεσία για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων διαφορετικά οι παραβάτες  θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου που είναι πολύ αυστηρές. Στην Κρήτη όπως έγινε γνωστό λειτουργούν άνω των 500 ελαιουργείων με τα περισσότερα από αυτά στην Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου. Οι κκ Σπυριδάκης και Ξυλούρης, επισήμαναν κλείνοντας ότι, αποτελεί προτεραιότητα τους η διαφύλαξη και  προστασία του Περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, των καλλιεργειών των πολιτών και προς την κατεύθυνση αυτή ζητούν την συνεργασία όλων, θεσμικών εκπροσώπων, επαγγελματιών, πολιτών.

 

Δείτε επίσης:

Έρχεται μηνυτήρια αναφορά για τον κατσίγαρο στο βιολογικό της ΔΕΥΑΜΠ

Eλαιουργείο "φράκαρε" με κατσίγαρο το βιολογικό καθαρισμό - "Έρχονται" μηνύσεις

Άρχισαν οι παρανομίες με τον κατσίγαρο στο Δήμο Μινώα - Ανάστατοι φορείς και κάτοικοι

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ