Σύσκεψη στο Δήμο Βιάννου για τις ζημιές από την πυρκαγιά στην Έμπαρο

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής από τον Δήμο, όπου θα γίνει μια προσπάθεια της ακριβούς καταγραφής των ζημιών.

Η άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για την αποτίμηση της ζημιάς που υπέστη η περιοχή της Εμπάρου,  μετά την πυρκαγιά  που εκδηλώθηκε  το απόγευμα της  Κυριακής  30/8/2020 , ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Βιάννου. 

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Βιάννου  κ. Σταυρακάκης Μηνάς οι δύο αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Εμπάρου, μέλος της Πολιτικής Προστασίας και πληγέντες δημότες από την πρόσφατη πυρκαγιά. 

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής από τον Δήμο, όπου θα γίνει μια προσπάθεια της ακριβούς καταγραφής των ζημιών. 

 Επικεφαλής αυτής της επιτροπής θα είναι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Εμπάρου, κ. Γιώργος Περογιαννάκης. 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Σταυρακάκης « μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών θα παραδοθεί ένα πλήρες υπόμνημα με τις ζημιές και τις ανάγκες  στην περιοχή στην  Περιφέρεια Κρήτης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όπου αλλού χρειαστεί». Επανέλαβε ότι: «ο Δήμος θα πρωτοστατήσει στην διεκδίκηση των σχετικών αποζημιώσεων με την συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών , σύμφωνα με το ισχύον Νομικό πλαίσιο»


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ