Σύσκεψη στον Δήμο Αγίου Βασιλείου για την αντιπυρική περίοδο

Newsroom
Newsroom

Ο κ. Ταταράκης επανέλαβε το πάγιο αίτημα του Δήμου για αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπηλίου

Σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Γιάννη Ταταράκη, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας  Βαγγέλη Καπετανάκη και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Αγίου Βασιλείου.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν ο Διοικητής της Δ/νσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ρεθύμνου, Πύραρχος Πρωτοπαπαδάκης Αντώνιος, ο Δ/ντης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου Αντιπύραρχος, Ζανιδάκης Νικόλαος και ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπηλίου Ανθυποπυραγός Φραγκιαδάκης Επαμεινώνδας. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αντιπυρική περίοδος, τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών αλλά και η ενεργοποίηση του τμήματος εθελοντών του Δήμου. Συγκεκριμένα συζητήθηκε το σχέδιο πολιτικής προστασίας της περιοχής και μετά την ευελιξία που δόθηκε από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, οργανώθηκαν επί χάρτου οι περιπολίες που θα ανατεθούν στην Πυροσβεστική, στον Στρατό και στους εθελοντές όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες και ο βαθμός επικινδυνότητας είναι υψηλός. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την σημερινή συνάντηση με σκοπό την διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου πυροπροστασίας ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει και προσωπικά τις ευχαριστίες του τόσο προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Καπετανάκη όσο και προς τους εθελοντές του Δήμου για το συντονισμό και τις ενέργειες  υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, τόσο λόγω της δυσβατότητας της περιοχής όσο και λόγω των ισχυρών ανέμων, για την υποδειγματική συνεργασία με σεβασμό πάντα στις θεσμικές αρμοδιότητες.

Επίσης ο κ. Ταταράκης επανέλαβε το πάγιο αίτημα του Δήμου για αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπηλίου σε σταθμό Δ΄ τάξης, στο οποίο συμφωνεί και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, και τόνισε ότι ο Δήμος θα συνδράμει στην εύρεση νέου χώρου για την στέγαση των υπηρεσιών αλλά και θα αναλάβει το κόστος των κτιριακών υποδομών. 

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση των παριστάμενων για τη συνέχιση και την ενίσχυση της καλής συνεργασίας και της σύμπραξης. Επίσης ανακοινώθηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. 
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ