Πανελλαδικές: Η κριτική τοποθέτηση των εφήβων δίνει αισιοδοξία εξάλειψης των κακοποιητικών συμπεριφορών εναντίων των γυναικών

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου», με αφορμή τα φετινά θέματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στα ΓΕΛ, που εστίασαν και στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, εκφράζει την ικανοποίησή του που ζητήματα όπως αυτό, τα οποία ταλανίζουν ακόμα τη σύγχρονη κοινωνία, μπαίνουν ως προβληματισμοί στη νέα γενιά.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
"Ζητούμενο, η κριτική τοποθέτηση των εφήβων σε φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας τόσο στο ιδιωτικό όσο και το δημόσιο πλαίσιο και πώς μπορούν οι νέοι, έμπρακτα, να συμβάλλουν στην επίτευξη της ισότητας των φύλων.
Η κριτική αυτή οπτική, αν καλλιεργείται μακριά από αναχρονιστικά στερεότυπα, γεμίζει τον Φορέα μας με αισιοδοξία ότι η εξάλειψη κάθε μορφής κακοποιητικής συμπεριφοράς εναντίων των γυναικών, που εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες διακονεί, μπορεί με τη συνδρομή της νέας γενιάς, να γίνει πραγματικότητα". 

Δείτε επίσης: 

Για τη βία κατά των γυναικών και τον φεμινισμό τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα στα ΓΕΛΔιαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ