Συστράτευση δυνάμεων για να μην επαναληφθεί η καταστροφική χρονιά για το λάδι

Συστράτευση δυνάμεων για να μην επαναληφθεί η καταστροφική χρονιά για το λάδι

Δεν αντέχει άλλο "στραβοπάτημα" η οικονομία της Κρήτης, ιδίως φέτος με τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει και η κρίση του κορωνοϊού. Για το λόγο αυτό, ξεκινάει η μάχη του δάκου με στόχο να κερδηθεί φέτος ... οπωσδήποτε!

"Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και είμαστε φέτος πανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία ένα έντομο - μιαρό θα το έλεγα εγώ - που κάθε χρόνο καταστρέφει το προϊόν με τις γνωστές συνέπειες" - λέει στο Cretalive, o πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρος Γαβαλάς.

Όλοι οι φορείς, πολιτικοί και επιστημονικοί, (Περιφέρεια, δήμοι, Ενώσεις, Επιστημονικά Ιδρύματα) φέτος, ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στο δάκο, με μονόδρομο ... την επιτυχία!

"Σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σχεδιασμό θέλει η καταπολέμηση του δάκου. Οπότε αν όλοι μας ακολουθήσουμε αυτό το τρίπτυχο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αν όμως τα κάνουμε όλα κατόπιν εορτής τότε ο δάκος θα κάνει πάλι τη ζημιά του" - προσθέτει ο κ.Γαβαλάς.

Βεβαίως μερίδιο της ευθύνης πέφτει, αναπόφευκτα, και στους κυνηγούς του δάκου - εκτός φυσικά αν συντρέξουν ανυπέρβλητοι λόγοι, όπως ακραία καιρικά φαινόμενα ή αλλοπρόσαλλες κλιματολογικές συνθήκες.

"Το κρητικό ελαιόλαδο πρέπει κάθε χρόνο να είναι καλύτερο και όχι χειρότερο πρέπει να είναι εξαιρετικό παρθένο και όχι βιομηχανικό πρέπει να είναι κατηγορίας Α και όχι Β. Μόνο έτσι θα μιλάμε για αξιοπρεπείς τιμές στους παραγωγούς για τυποποίηση και όχι χύμα διάθεση. Μόνο έτσι ο μύθος που έχει δημιουργηθεί για τα προϊόντα της Κρήτης θα συνεχίσει να υπάρχει" - αναφέρει αφοπλιστικά ο πρόεδρος της Ένωσης.

Στόχος (και ευχή) όλων λοιπόν, φέτος, είναι όλα να πάνε με τον ιδανικότερο τρόπο, ώστε η περυσινή χρονιά να αποτελέσει μια δυσάρεστη παρένθεση, που ...δε θα ξαναγυρίσει για τον Κρητικό ελαιοπαραγωγό.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ