Συζήτηση στην Βουλή για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Χερσονήσου

Συζήτηση στην Βουλή για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Χερσονήσου

Με αφορμή ερώτηση του Μανώλη Συντυχάκη

Να αποζημιωθούν επιτέλους οι κάτοικοι των περιοχών του Δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πάρει χρήματα για τις ζημιές που έπαθαν τον Νοέμβρη από την κακοκαιρία, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

"«Οι διαβεβαιώσεις κυβέρνησης, Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης για την άμεση και πλήρη αποζημίωση πλημμυροπαθών, την αποκατάσταση των ζημιών και την υλοποίηση αντιπλημμυρικού σχεδιασμού αποδεικνύονται στην πράξη έωλες», σημείωσε ο Μ. Συντυχάκης.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 800 που έκαναν αίτηση για τα σπίτια που καταστράφηκαν, μόνο 241 έχουν λάβει την αποζημίωση των 600 ευρώ, ενώ κανένας δεν έχει πάρει την αποζημίωση των 6.000 ευρώ για οικοσκευή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ισχυρίστηκε πως όταν κατατίθενται τα αιτήματα από τους δήμους «αυτά ικανοποιούνται κατά προτεραιότητα», ενώ κυνικά δήλωσε πως «καταστροφές γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται»!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στη δευτερολογία του στηλίτευσε τη συγκεκριμένη αναφορά του Στ. Πέτσα, αλλά και όλο αυτό το «μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δήμους», υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν οικογένειες που καταστράφηκαν και δεν έχουν πάρει ούτε ένα σεντ έως τώρα". 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ