Επί ποδός για τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία

Επί ποδός για τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία

Η αγωνία γονέων και εκπαιδευτικών μεγαλώνει, ενώ ζητείται αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων

Μεγαλώνει τις τελευταίες ώρες η αγωνία και πληθαίνουν οι εκκλήσεις γονιών, με αφορμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία κυρίως της ενδοχώρας του Ηρακλείου, γεγονός που εντείνει την ανησυχία τους και καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος με την διασπορά του ιού. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην περιοχή των Αρχανών, όπου το πρόβλημα εμφανίζεται εντονότερο, ήδη έγινε γνωστό ότι πάνω από το 50 % των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου - του μεγαλύτερου σε πληθυσμο μαθητών του Δήμου -  δεν προσήλθε σήμερα για μάθημα, ενώ να θυμίσουμε ότι τόσο ο Σύλλογοι Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και του Γυμνασίου Αρχανών, όσο και ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων έχουν ζητήσει την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής. 

Να σημειωθεί ότι - μετά το αίτημά του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Αρχανών για αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας του - και την ενημέρωση από τον Διευθυντή του σχολείου προς την Πρωτοβάθμια ότι περισσότεροι από τους μισούς μαθητές δεν προσήλθαν σήμερα - εστάλησαν οδηγίες προς τους γονείς στις οποίες αναφέρεται, μεταξύ άλλων,  ότι το σχολείο λειτουργεί κανονικά, ακολουθώντας πιστά το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του, αλλά και το πρωτόκολλο αντιμετώπισης της πανδημίας του ΕΟΔΥ.

Στο ίδιο ενημερωτικό επισημαίνεται ακόμα ότι:

- Το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού εργάζεται και η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται σύμφωνα με το πρόγραμμα.

- Οι μαθητές και οι μαθήτριες οφείλουν να είναι παρόντες και παρούσες. 

-  Απουσία τους δικαιολογείται σύμφωνα με τα ισχύοντα και γνωστά σε όλους σας. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται η ενημέρωση απουσίας με μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Σχολείου και στη συνέχεια η υποβολή βεβαίωσης γιατρού ή Νοσοκομείου. 

- Δικαιολογημένη απουσία, λόγω κορωνοϊού, στη παρούσα κατάσταση, είναι η απουσία των μαθητών που βρίσκονται σε καραντίνα. 

- Οι Εκπαιδευτικοί δε θα στείλουν την ύλη των μαθημάτων και τις εργασίες σε μαθητές που απουσιάζουν αδικαιολόγητα.

Κρούσματα και σε άλλα σχολεία

Την ίδια ώρα κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή της Τρίτης Γυμνασίου στο 1ο Γυμνάσιο Γαζίου κινητοποίησε τον εκεί Σύλλογο Γονέων που ζητά αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας του Γυμνασίου, ενώ ένα άλλο κρούσμα καταγράφηκε και σε μαθητή του Λυκείου Γουβών.
Να σημειωθεί ότι μπορεί τα Λύκεια να λειτουργούν από σήμερα με τηλεκπαίδευση σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, με βάση τα πιο αυστηρά μέτρα που ανακοινώθηκαν, ωστόσο επισημαίνεται ότι οι μαθητές τμημάτων που παρουσιάστηκε κρούσμα οφείλουν να μείνουν σε καραντίνα.
Κρούσμα είχαμε και στο Β1 Τμήμα του Επαγγελματικού Λυκείου Αρκαλοχωρίου, αλλά και στο 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, όπου αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Β5

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Γαζίου

"Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη ανησυχία για τη ραγδαία εξάπλωση του ιού τόσο στο Ηράκλειο, όσο και στην περιοχή μας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες συμπολιτών μας, οι οποίοι είτε βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, είτε ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήσαμε  σε συνεργασία με τον Δήμο Μαλεβιζίου τρεις φορές απολύμανση σε αίθουσες του Γυμνασίου Γαζίου, έπειτα από αίτημα της Διεύθυνσης του σχολείου για να εξαλείψουμε το φόβο και το άγχος των μαθητών μας στο άκουσμα ότι κάποιος συμμαθητής τους ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. 

Πολλές είναι οι περιπτώσεις που αφορούν γονείς που βρέθηκαν θετικοί με αποτέλεσμα οι μαθητές να παραμένουν σε 14ήμερη καραντίνα στο σπίτι. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι το Γυμνάσιο Γαζίου είναι ένα πολυπληθές σχολείο με 630 μαθητές και 70 περίπου εκπαιδευτικούς και δεδομένης της κατάστασης που βιώνουμε απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους για την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας του Γυμνασίου Γαζίου.

Όλοι μας πρέπει να αντιληφθούμε, σύμφωνα με τους Ειδικούς, ότι βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της Πανδημίας. Αυτή τη στιγμή προέχει η προστασία των μαθητών και των οικογενειών τους και ολόκληρης της Κοινωνίας.

Παρακαλούμε να επανεξετάσετε όλα τα δεδομένα και να προβείτε άμεσα στη λειτουργία της Τηλεκπαίδευσης για το Γυμνάσιο Γαζίου, αλλά και για όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης".
 

Δείτε επίσης:

"Καλπάζει" ο κορωνοϊός στην ενδοχώρα

Αίτημα για αναστολή όλων των σχολείων στη Δ.Ε. Αρχανών - Ραγδαία διασπορά κρουσμάτων

"Φουντώνει" η ανησυχία για την διασπορά κορωνοϊού στις Αρχάνες


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ