Συζητήθηκε η ερώτηση Συντυχάκη για τα ναυταθλητικά σωματεία

Συζητήθηκε η ερώτηση Συντυχάκη για τα ναυταθλητικά σωματεία
Newsroom
Newsroom

Την αναγκαία παρέμβαση για να αποκτήσουν τα ναυταθλητικά σωματεία εγκαταστάσεις σε μόνιμη βάση, χωρίς να επιβαρυνθούν με υπέρογκα ενοίκια και πρόστιμα, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μέσω Επίκαιρης Ερώτησης που συζητήθηκε στην Βουλή.

Η σχετική ανακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου: 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, η συντριπτική πλειοψηφία των ναυταθλητικών ομίλων δεν έχουν δικές τους εγκαταστάσεις και υποδομές προκειμένου να καλύψουν τόσο τις ανάγκες που προκύπτουν από την καθημερινή λειτουργία των τμημάτων τους και των εθνικών ομάδων, όσο και τις ανάγκες για αποθήκευση και προστασία του εξοπλισμού και των σκαφών που χρησιμοποιούν για την προπόνηση και προετοιμασία των αθλητών τους.

Σε αυτούς τους ομίλους έχουν παραχωρηθεί χώροι ελλιμενισμού και χερσαίων εγκαταστάσεων και μέχρι σήμερα λειτουργούν επιτελώντας ένα σημαντικό έργων με τις συμβάσεις παραχώρησης να ποικίλουν, μιας και σε κάποιες αναφέρονται οι δήμοι, σε άλλες η κτηματική υπηρεσία, το λιμενικό ταμείο, η ΕΤΑΔ. κ.α. 

 

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι σχεδιασμοί που στο πυρήνα τους βρίσκεται η τουριστική και εμπορική αξιοποίηση αυτών των υποδομών, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι ναυταθλητικοί όμιλοι να κινδυνεύουν να διωχτούν από τις εστίες τους ή στην καλύτερη περίπτωση να χρειαστεί να πληρώσουν ένα δυσβάσταχτο κόστος προκειμένου να παραμείνουν αφού η αλλαγή περιβάλλοντος δεν είναι καθόλου εύκολη όταν πρόκειται για ναυταθλητικούς ομίλους και παραθαλάσσιες υποδομές.

Το αξιοσημείωτο είναι, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ότι όπου τελειώνουν οι συμβάσεις παραχώρησης για την ανανέωση τους ζητούνται υπέρογκα ποσά που ξεπερνούν τις δυνατότητες των Συλλόγων και τελικά καταλογίζονται πρόστιμα στους Συλλόγους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν, ουσιαστικά εκδιώκονται από τις εστίες τους.

Όπως υπογράμμισε, το πρόβλημα δεν είναι καινούριο και έγκειται στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και την ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για νέα κέρδη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμούς, Λευτέρης Αυγενάκης, παρότι αναγνώρισε το πρόβλημα που βιώνουν τα ναυταθλητικά σωματεία και οι αθλητές, αναφέρθηκε μόνο σε παρεμβάσεις που έχει κάνει το υπουργείο όσον αφορά εγκαταστάσεις που παραχωρεί το ίδιο σε σωματεία και παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει ενιαίο πλαίσιο που να λύνει το πρόβλημα.

Στη δευτερολογία του ο Μ. Συντυχάκης, τόνισε ότι η Πολιτεία στέκεται αναντίστοιχα στο ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων προς στον ναυταθλητισμό και ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί γενικά για την προστασία του λαϊκού αθλητισμού.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των σωματείων και επανάλαβε την ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση που να εξασφαλίζει εγκαταστάσεις για τους συλλόγους.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ