Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΠΑΓΝΗ

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η "Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών" και η ΔΗΠΑΚ

Με αφορμή τις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΠΑΓΝΗ οι παρατάξεις "Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών" και η ΔΗΠΑΚ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

"Η "Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών" (ΑΣΥ) και η ΔΗΠΑΚ γιατρών ευχαριστούμε τους συναδέλφους που, παρά τις πιέσεις και υποσχέσεις, έδειξαν για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη τους και στήριξαν με την υποψηφιότητα και/ή την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια μας, τα μοναδικά που υπερασπίζονται τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων σε σύγκρουση με τις διοικήσεις και τις κυβερνήσεις. 
Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΥΣ) του ΠΑΓΝΗ εκλέχθηκαν από την ΑΣΥ ο ένας εκ των δύο εκπροσώπων από το μόνιμο μη ιατρικό προσωπικό (ΒΡΥΣΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - νοσηλευτής) και από τη ΔΗΠΑΚ εκλέχθηκαν και οι δύο εκπρόσωποι ειδικευομένων γιατρών (ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ και ΜΗΛΙΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - ειδικευόμενοι Ψυχιατρικής ΠαΓΝΗ). Την ΑΣΥ ψήφισαν 149 μόνιμοι και τη ΔΗΠΑΚ 28 ειδικευόμενοι.
Η κατάκτηση αυτών των θέσεων αποκτά ιδιαίτερη αξία, γιατί είχε να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού, που παρουσιάζονται με τον μανδύα του «ανεξάρτητου» (ΝΔ), του «αυτόνομου» (ΣΥΡΙΖΑ), του «αδέσμευτου» (ΠΑΣΟΚ). Στη χαμηλή συμμετοχή στις αρχαιρεσίες (576 μόνιμοι και 35 ειδικευόμενοι ψήφισαν) συμβάλλει και ο αποκλεισμός των συμβασιούχων εργαζομένων (πλην γιατρών) και των μόνιμων γιατρών από την εκλογική διαδικασία, οι οποίοι αριθμούν εκατοντάδες στο νοσοκομείο. 
Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο των ΥΣ. Αποτελούν ένα εργαλείο της διοίκησης, ένα μηχανισμό του κράτους, που υλοποιεί τις αντιδραστικές κυβερνητικές πολιτικές των περικοπών, της αξιολόγησης, των μετακινήσεων, κοκ., ενώ οι προαγωγές, οι μεταθέσεις/αποσπάσεις ή η στασιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων αξιοποιούνται ως μέσο εκφοβισμού και ελέγχου των εργαζομένων. Γι’ αυτό η πλειοψηφία των μελών των ΥΣ είναι διορισμένη από την κυβέρνηση. 
Οι εκλεγμένοι της ΑΣΥ και της ΔΗΠΑΚ, από όποια θέση και αν βρίσκονται, κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων εργαζομένων και ασθενών ανεξάρτητα από την εκλογική τους προτίμηση, την εργασιακή τους σχέση ή την επιστημονική τους ειδικότητα. 
Οι εκπρόσωποί μας στο ΥΣ δεσμεύονται ότι θα αποτελούν τη φωνή των εργαζομένων και μέσα στο όργανο, εκφράζοντας τα συμφέροντά τους κόντρα σε αντεργατικές αποφάσεις. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιδρούμε σε οποιαδήποτε άδικη μεταχείριση εις βάρος εργαζόμενου, φροντίζοντας να ενημερώνουμε τους συναδέλφους για αυθαιρεσίες, να αποκαλύπτουμε τους στόχους των ενεργειών της διοίκησης και να οργανώνουμε τη συλλογική διεκδίκηση λύσεων. 
Συνάδελφοι, ο έλεγχος των εργαζομένων στα κρατικά όργανα, η ακύρωση των αντεργατικών αποφάσεων μπορεί να γίνει μόνο με όρους κινήματος, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, με μαζικές κινητοποιήσεις. Οι εκλεγμένοι μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα δώσουν με συνέπεια τον αγώνα για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, για την αποκάλυψη των πραγματικών αιτίων των οξυμμένων προβλημάτων του νοσοκομείου, για ένα σύστημα υγείας δημόσιο και δωρεάν στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης, που να καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. 
Συνεχίζουμε όλοι μαζί πιο δυνατά, πιο μαχητικά, πιο ενωτικά ταξικά!"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ