Τα εγκατέλειψαν για μήνες - χωρίς τροφή - στο φαράγγι;

Τα εγκατέλειψαν για μήνες - χωρίς τροφή - στο φαράγγι;

Σοβαρές καταγγελίες για δύο μουλάρια, που παραμένουν εγκλωβισμένα στο Φαράγγι της Σαμαριάς - Ενημερώθηκε η αστυνομία

Καταγγελία ορειβάτη για δύο μουλάρια, που "παραμένουν εγκλωβισμένα μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς,  εκτεθειμένα όλο το χειμώνα στις καιρικές συνθήκες και χωρίς τη δυνατότητα εύρεσης τροφής" δημοσιοποιεί ο Σύλλογος "Η προστασία των Ζώων".

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το ένα ζώο είναι σκελετωμένο και σε κακή κατάσταση, όπως διαπιστώνεται και από τις φωτογραφίες που προκαλούν μόνο θλίψη.


Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σύλλογος: 

"Αρμόδιος φορέας για την ευζωία των συγκεκριμένων ζώων είναι η Διεύθυνση Δασών Χανίων και από ότι γνωρίζαμε,κάθε χειμώνα που ο Δρυμός παραμένει κλειστός, μεταφέρονται σε ειδικό χώρο στα Χανιά.

Για ποιο λόγο τα δύο ζώα παρέμειναν εγκλωβισμένα στο κλειστό φαράγγι κοντά στην έξοδο του φαραγγιού σε ένα πολύ στενό σημείο που ονομάζεται «Πόρτες»;
Τόσα χρόνια προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους σε χιλιάδες τουρίστες που έχουν ανάγκη και φέτος παρέμειναν ξεχασμένα στο έλεος του καιρού.

O σύλλογός μας έστειλε επιστολή στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Στρατηγό κο Ρουτζάκη, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.
Επειδή το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό και απειλείται σοβαρά  η ζωή των ζώων, αιτηθήκαμε τις νόμιμες ενέργειές  για την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνσή τους και τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο,την εξέτασή τους από κτηνίατρο αλλά και την εφαρμογή της νομοθεσίας καθώς η εγκατάλειψή τους και η έκθεσή τους σε κίνδυνο αποτελεί παθητική κακοποίηση πόσο δε μάλλον όταν απειλείται η ζωή τους".
 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ